2010 m. gegužės 11 d., antradienis

Sojos kotletai su žirneliais

Gaminant tofu lieka labai daug "antrinės žaliavos", kurią galima sėkmingai panaudoti kitiems patiekalams. Pavyzdžiui - kaip faršą gardiems kotletukams ;)


Reikės:
* sojų "faršo", likusio nuo tofu gamybos;
* didelės svogūno galvos;
* Tikka Masala prieskonių;
* šiek tiek druskos;
* 0,5 pakelio šaldytų žirnelių;
* 2 kiaušinių;
* žirnių miltų;
* sauja kviečių selenėlių (nebūtina, naudojau tik kad būtų sveikiau)
* šiek tiek manų kruopų - jose apvoliosime kotletukus;
* aliejaus arba ghee sviesto kepimui

*************************

Aš naudojau pusę nuo tofu likusio sojų faršo kiekio.

Faršą gerai sumaišiau su selenėlėmis, prieskoniais ir druska. Įmušiau 2 kiaušinius, subėriau atitirpintus žirnelius ir taip pat gerai išmaišiau.

Smulkiai sukapojau svogūną ir subėriau į masę. Be abejo ir vėl gerai viską sumaišiau :)

Žirnių miltus bėriau iš akies vis maišydama. Žirnių miltų paskirtis yra sulipinti kotletukų masę. Jų bėriau tol, kol iš masės suformuoti rutuliukai jau laikė savo formą, bet buvo dar tokie skystoki.

Įkaitinau keptuvėje aliejų arba ghee. Pastaruoju metu tik jį ir naudoju.... :)

Iš masės formavau nedidukus rutuliukus, juos apvoliojau manų kruopose ir dėjau į keptuve. Keptuvėje rutuliukus suplojau pirštais, kad pavirstų į kotletuką :) Tai gana birus daiktas.... Iš pirmo karto gavosi trupiniukai, o ne kotletukai keptuvėje :)



Labai skanu su pomidorų padažu!!! :)

2 komentarai:

  1. Soja-sveikas, dietinis produktas.. Receptas vertas demesio, bet kam viska sugadinti su pomidoru padazu?? Juk galima patiekti kotletukus su sveikom salotom, kokiu nors svieziu padazu (kad ir jogurtine grietinine su prieskoniais ir pomidorais ir viska sutrynti) juk butu daug idomiau, nei pomidoru padazas.. Na aisku jei tuo metu nera nieko is ko galima butu sugalvoti, ka nors orginalaus, tai jau blogiausiu atveju naudociau pomidoru padaza.. Neisizeiskite, gal tai bus jums pastumejimas kita kart patiekti su idomesniu priedu.
    Sekmes gamyboje!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nei kiek neįsižeidžiau :) visiškai sutinku, kad pirktinis pomidorų padažas ne pats sveikiausias dalykas. Bėda ta, kad su juo kotletukai tikrai skanūs... Belieka išmokti pomidorų padažą daryti namie ;)
    Ačiū, kad skaitote ir sakote savo nuomonę ;)

    AtsakytiPanaikinti