2011 m. sausio 2 d., sekmadienis

Pyragas su grybais

Kažkada sukvailiojau (o gal reiktų sakyti - sukvailėjau?) ir nusipirkau labai daug mielių. Dabar kepu ir kepu mielinius pyragus :) Šį kartą kepiau su grybais, nes dosnios mamos dėka, turiu begalę sūdytų grybukų :)

Tešla:
šiek tiek mielių
šiek tiek šilto vandens
šiek tiek miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus

Taigi, mieles ištirpinau šiltame vandenyje, subėriau miltus, cukrų, druską, suminkau tešlą. Kaip ruošiu mielinę tešlą, rašiau čia.

Įdarui naudojau:
virtus ryžius
sūdytus ir ilgai plautus šiltame vandenyje grybus,
pjaustytus svogūnus ir porą - šaldytuve vienas voliojosi, tad sunaudojau, kol dar ne vėlu :)
lukštentas saulėgrąžas
kiaušinį
prieskonius ir sojos padažą.

* Svogūnus supjausčiau ir pakepinau keptuvėje kartu su saulėgrąžomis.

Paskui pagalvojau, kad tų saulėgrąžų kaip ir nereikėjo.... Jos netrukdė, bet ir nebuvo reikalingos. Įdarui suteikė tokį "chrumst chrumst" efektą :)

* Tada sudėjau grybus, prieskonius, įpyliau šiek tiek sojos. Grybai sūdyti, druskos papildomai nedėjau.Dar kiek pakepinau.

* Kai jau atrodė, jog viskas pakankamai apkepę, išjungiau ugnį ir kiek atvėsinau. Teko įdarą gelbėti nuo Mielojo, kuris vis ragavo ir ragavo, o paskui paskleidė eretišką idėją - gal nekepk tu to pyrago, geriau suvalgykime taip! :/

* kai įdaras atvėso, įmaišiau kiaušinį, kad paskui iš pyrago mažiau viskas byrėtų bevalgant.


Įdaras paruoštas!

* Tad ėmiausi tešlos. Minkiau ir kočiojau į stačiakampį tokį, kad įdėjus į kepimo skardą, tešlos galai kabotų.

* Leidau dar šiek tiek pakilti.

* sudėjau įdarą, paskirsčiau tolygiai, o karančius tešlos galus uždėjau ant įdaro viršaus. Liko mažas langelis įdarui pasidairyti aplinkui :)

* šakute subadžiau tešlą, kuri buvo virš įdaro.

* kepiau :) Kepiau maždaug valandą ir vėl buvau įstačiusi į orkaitę puodą su vandeniu.

* valgiau! Valgėm dviese su Mieluoju, užsigerdami arbata ir su niekuo nesidalinome. Na gerai.... Dalinomės... Bet tik su Guziku! :)

Heh... šį rytą paskutinis gabaliukas nukeliavo į mano pilvą... Reiks padaryti dar :)

4 komentarai:

  1. įsivaizduoju, kad skanu, o kad žiūrisi gerai - tai čia faktas. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. a ne? o man kaip tik nelabai vykusi nuotrauka. :/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mano mama tai visuomet Kūčių vakarui padaro grybų pyragą,bet ne tokį,ji daro iš mielinės sluoksniuotos tešlos

    AtsakytiPanaikinti
  4. o kaip mielinę tešlą padaryti sluoksniuotą?

    AtsakytiPanaikinti