2011 m. sausio 6 d., ketvirtadienis

Vafliniai vegetariški čeburekai

Gustavo receptų knygos sužavėta, ėmiausi veiklos. Prisipažinsiu, kad recepto dorai ir neperskaičiau, tik tiek, kad reikia padaryti įdarą, jį tepti ant vaflio, uždengti kitu vafliu, supjaustyti į 4 dalis, mirkyti blynų tešloje ir kepti. O jau koks bardakas gavosi....

Bet pradėsiu nuo pradžių.

Improvizuotiems vafliniams čeburekams pirkau:
Vaflių

O įdarui pirkau:
svogūnų galvų
keptų koncervuotų pupelių aštriame padaže,
koncervuotų pomidorų (tiesą sakant, norėjau kečiupo, bet kai Sojos kotletų recepte mane pabarė Marcipanas už ketčupo naudojimą, nusprendžiau geriau jau rinktis koncervuotus pomidorus.... :) )
tarkuoto Džiugo
kumynų (TAIP!!! pagaliau jų nusipirkau ir pagaliau galėsiu palyginti su kmynais! :) )
sojos faršo
sojos padažo nepirkau, bet naudojau :)

Nepirkau, bet dariau blynų tešlą:
kiaušinis, miltai, vanduo ir po šiek tiek druskos ir cukraus.


Taigi, pirmiausia ėmiausi įdaro gamybos:
* sausoje keptuvėje paskrudinau kumynus, o vėliau juos sumaliau su kavamale. Aromatas tikrai skiriasi nuo kmynų! Kmynai ir kumynai kvepia visiškai kitaip, kas kad atrodo vienodai. Visgi kmynai, kaip prieskonis, tikrai nedings iš mano virtuvės, jie tokie pikantiški ir netikėti. O kumynai kažkaip tarsi ištirpo patiekale ir nepaliko žymaus pėdsako. Dar nežinau nusivyliau jais ar pamėgau....

* stambiai sukapojau ir pačirškinau svogūnus, į juos įbėriau maltus kumynus ir dar pakepiau.

* supyliau visą skardinę konservuotų pupelių.

* sojos faršą užpyliau verdančiu vandeniu ir nepagailėjau sojos padažo. Išmaišiau ir palikau prisitraukti.

* tada supyliau sojos faršą, kuris žaibiškai sugėrė visą skystį nuo pupelių padažo ir aliejaus.

* norėjau pataupyti pomidorus kam nors kitam, tačiau paragavusi supratau, kad man čia tikrai labai trūksta pomidorų. Teko atidaryti skardinę ir juos visus sudėt.


Štai ir viskas su įdaru :)


Toliau, kaip prisiminiau iš Gustavo receptų knygos, dėjau vaflį, užkrėčiau geeerą šaukštą įdaro, pabarsčiau sūriu ir... fotografavau.


Va čia ir buvo mano esminė klaida. Uždėję įdarą ant vaflio jokiais būdais:
* nefotografuokite,
* neplepėkite,
* neauklėkite vaikų ar gyvūnų,
* nemiegokite,
* nemirksėkite.

Vietoj viso to, ką išvardinau, kuo greičiau dėkit antrą valfį ant viršaus, pjaustykite, mirkykite tešloje ir kepkite.

O jei nepaklausysite mano nuoširdžių patarimų, štai kas jus ištiks:

Vaflis, ant kurio sudėjau įdarą, labai greitai sumirko, sutežo ir viskas ėmė kristi lauk. Net ne tai, kad kristi lauk, tiesiog vaflis išnyko, liko tik įdaras rankoje...

Kitus bandymus nesnaudžiau ir viską žaibirškai padariau. Štai rezultatai:


Na, išėjo ne visai taip, kaip tikėjausi, bet vis tiek buvo skanu :) Bet jau kokia betvarkė ant stalo.... visur privarvėję tešlos ir pribyrėję įdaro. Net nežinau ar patiekalas vertas tiek vargo. Nebent vaikams, kuriems smagu viską drabstyti ir murdytis tešloje :)

Tiesa, man liko baisiai daug įdaro, tad aš jį pervadinau į troškinį ir pastačiau į šaldytuvą rytdienos pietums :)


Jei gaminsite vaflinius čeburekus, pasidalinkite patirtim, gal aš ką ne taip dariau? :) Gal galima paprasčiau ir švariau viską atlikti? :)

6 komentarai:

  1. Sveika :)
    Kitą kartą siūlau pabandyti naudoti talerius vietoj vaflių - nereikia pjaustyti. O ir gaunasi tokie nedideli čeburekiukai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū už patarimą :) o iš tų talerių neišbyra viskas? ir ar gaunasi traškus kepinys? gal ne blynų tešlą geriau daryti? hm...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kai iškepa, taleriai nebebūną traškūs. Niekas neišbyra, nes irgi į blynų tešlą merkiu. Kitaip nesu bandžiusi, tai kitų variantų nežinau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mano mamuks daro tokius čeburėkus su mėsos faršu. Skanu. Ir net neįtartum, kad vaflis ten slepiasi. :) :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Galėčiau pasiūlyt prastesnį variantą - į faršą pridėt prieskonių, svogūnų;paimti vaflių lakštus (geriau kvadratinius) ir supjaustyti .Psiruošti tirštą blynų tešlą. Ant vaflių dedame faršo, uždedam kita vaflį, kišam į tešlą, pamirkom ir kepam įkaitusiuose riebaluose.Ir - Psio.Labai skanūs "čeburėkai" :)))

    AtsakytiPanaikinti