2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Ežiukai



Oi, šis patiekalas man sužadina pačius šilčiausius jausmus. Prisimenu, kai buvau maža, mes su mama dažnai juos darydavome. Mama sako, jog šis patiekalas atėjęs iš bobučių probobučių ir proprobobučių.

Dariau tik sau vienai, tad surašysiu, kiek visko dėjau 1 porcijai:
5 šaukštai miltų
1 kiaušinis
truputį pieno
truputį druskos

* Vietoj pieno galima naudoti vandenį, o galima naudoti kefyrą. Jei naudosite vandenį, ežiukai išeis kietesni, tad geriau laikys savo formą, o jei darysit su pienu ar kefyru, jie išeis minkštesni ir išvirę nebus labai panašūs į ežiukus :)

* Tešlą reikia užminkyti kietoką, kad neliptų prie rankų.

* Kai gerai išminkysite tešlą, palikite ją 5-30 minučių puode, uždengtą šlapiu rankšluosčiu. Pastebėjau, kad taip pastovėjusi tešla išsilygina, tampa švelni, lengviau minkosi.

* Ant stalo paberkite miltų ir iš tešlos padarykite ilgą dešrelę.

* Dešrelę supjaustykite nedideliais gabaliukais.

* O dabar - pats įdomumas :) Reikia paimti bulvių tarką ir per jos nugarą (blogąją pusę) stipriai pirštais perbraukti tešlos gabaliuką taip, kad vienas tešlos šonas taptų "spygliuotas".






Gerai, kai yra fotoaparatas, nes vien žodžiais būtų sunku paaiškinti, kaip gimsta ežiukai :)

* Kai ežiukų bus pilna lėkštė, sumeskite juos į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Tada paragaukite vieną. Jei išviręs, nukoškite ir dėkite į lėkštę, o jei ne, dar pavirkite :)

* Aš valgiau su sviestu ir man labai patiko :) Galima daryti sviesto ir grietinės padžą. Galima su spirgučiais.



Skanaus :)

3 komentarai:

  1. Fainą daiktą priminei :) Reikės pamėginti su avinžirnių miltais dėl įdomumo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pabandyk :) ir paskui papasakok, kaip sekėsi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ech... Kvepia vaikyste, ne kitaip... :)

    AtsakytiPanaikinti