2011 m. kovo 22 d., antradienis

Mieliniai kamuoliukai

Šiuos mielinius kamuoliukus noriu išmeginti nuo pat pirmos dienos, kai Aušra juos ašprašė savo bloge. "Draugiškai sukibę", rašo ji, o man belieka tik pritarti.

Stengiausi laikytis Aušros duotų proporcijų:
250 g miltų;
125 ml pieno;
10 g šviežių mielių;
50 g cukraus;
50 g sviesto;
2 kiaušinių trynių;
žiupsnelio druskos;
šiek tiek sviesto kepimo indui ištepti ir bandelių paviršiui;
šiek tiek cukraus kepimo indui pabarstyti.

Uogienės įdarui


Bet... sekmadienis man buvo kažkokia nesėkminga diena.

* Tiksliai atseikėjau miltus.

* O va mielėms tirpinti šliūkštelėjau per daug pieno. Kai piene tirpintas mieles supyliau į miltus, tešla išėjo tinkama blynams, o ne pyragui. Teko gelbėt situaciją ir pridėti daugiau miltų.

* Dėjau pilnus 2 kiaušinius, t.y., ne tik trynius, kaip Aušros recepte.

* Supyliau lydytą sviestą, cukrų, druską ir viską gerai užminkiau. Palikau pakilti valandžiukei.

* Kai tešla pakilo, dar kartą perminkiau ir padariau 7 rutuliukus.

* Čia manęs laukė dar viena nesėkmė. Atrodė taip paprasta aprašyme:
Suplojus įdėti po šaukštelį džemo. Gerai užspaudyti kraštus, suformuoti kamuoliukus ir vieną prie kito patalpinti į sviestu pateptą ir cukrumi pabarstytą kepimo indą.

Mano rutuliukai tik ir taikėsi pavirsti į Uogienės ir Tešlos Katastrofą (UTK)...


Tad iš 7 rutuliukų liko 6 ir tai kelis vos ne vos išgelbėjau nuo tos UTK.


Kamuoliukus palikau pakilti, o paskui iškepiau.


Ir dar šiltą nusivežėm pas mamą :)

Kad jūs žinotumėt, kaip jis gardžiai kvepėjo visą kelią!!!

2 komentarai: