2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Naminiai makaronai



Šiandien ryte mirtinai užsimaniau makaronų. Mir-ti-nai. Kyšt savo ilgą nosį į spintelę, o ten tik smulkūs makaroniukai, kurie tinka tik sriubai :( Ką daryt?

O tada pagalvojau, kad gi makaronų tešla neturėtų būti labai ypatingai sudėtinga. Ko gi jiems reikia? Tik:

10 šaukštų miltų,
1 kiaušinio.
0,5 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
šiek tiek vandens


Minkiau minkiau, ir išminkiau, o tada tekšt ant stalo ir su kočėlu iškočiojau. Tiesa, man buvo patogiau visą tešlą padalinti į 2 dalis ir tik tada kočioti.

O kai gavau pakankamai ploną blyną, išsitraukiau tokį specialų peiliuką ir supjausčiau :) bet galima, žinoma, ir su peiliu, nuo to nei kiek ne mažiau skanu :)




Tuo tarpu kaip tik užkunkuliavo vanduo ir aš šviežutėlius makaroniukus ėmiau mėtyti į puodą. Tada kai ką supratau. Makaronai, prilimpa prie stalo ir kai juos bandai atklijuoti, tempias ir deformuojasi. Vel gi - skoniui nekenkia, tik išvaizdai. Į puodą juos dėti geriau po vieną, kad nesuliptų.

Tešlos man liko, tad antrą partiją, kuri buvo skirta džiovinimui, iškočiojusi iškart uždėjau ant kepimo popieriaus ir supjausčiau ant jo.


Tada viską ant skardos, o skardą - į orkaitę. Orkaitę stengiausi stipriai neprikaitinti, kad džiūtų, o ne skrustų. Džiovinau ant mažiausios ugnies kokių 15-20 min. Džiovinimo laikas priklauso nuo makaronų storumo ir pačios orkaitės. Jos gi individualybės :) Žodžiu, reikia vis syks nuo sykio patikrinti makaronų būvį.

O tada, kai atvės, galima nulukštenti nuo kepimo popieriaus ir sudėti į stiklainiuką :)

1 komentaras: