2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Visiškai naminė ir vegetariška lazanija

Oi, koks ilgas išėjo pavadinimas... Na, bet norėjau, kad iškart žinotumėt, su kuo turėsite reikalų šį kartą.

Naminių makaronų gamybos įkvėpta ir sužavėta, tučtuojau norėjau dar ir dar ką nors makaroniško padaryti :) Vaizduotėje regėjau neaprėpiamas įsivaizduojamo podėlio lentynas, apkrautas stiklainiukais su pačiais įvairiausiais makaroniukais - su baziliku, be baziliko, su kiaušiniu, be kiaušinio, viso grūdo, grikių miltų, su špinatais, su jūros dumbliais, ekologiškus ir t.t.t.t.t.

Tokioje pakylėtoje dvasinėje būsenoje sugalvojau pietums lazaniją. Kaip makaronus gaminti jūs juk žinote, nes, turbūt, perskaitėte Naminių makaronų temą? Tad nesikartosiu.

O lazanijos įdarui reikėjo:
400 ml indelio koncervuotų pomidorų
0,5 pakelio sojos faršo
2 didelių galvų svogūnų
druskos, pipirų, baziliko, kmynų
majonezo
tarkuoto fermentinio sūrio


* Svogūnus papjausčiau ir pakepinau keptuvėje kartu su kmynais.

* Kol svogūnai kepė, sojos faršą užpyliau verdančiu vandeniu ir įbėriau šiek tiek druskos.

* Kai svogūnai sumikštėjo, supyliau koncervuotus pomidorus, subėriau prieskonius. O dar kiek vėliau supyliau vandenyje išbrinkusį sojos faršą.

* O tuo tarpu, dariau tešlą lazanijai iš miltų, kiaušinio, vandens ir trupučio druskos bei cukraus. Kai viską suminkiau ir iškočiojau, pjausčiau stačiakampius, kurie tiktų mano kepimo indui :)

* Tada dėjau lakštą... lazanijos? makarono? tešlos? kaip pavadinti? , krėčiau įdarą, ant viršaus barsčiau tarkuotą fermentinį sūrį, o ant jo viršaus spaudžiau majonezą. Ir jau ant jo viršaus dėjau naują lakštą ir taip iki viršaus.

Kepiau vidutinio karštumo orkaitėje ir neilgai, gal 15-20 min.

Štai kaip man išėjo :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą