2011 m. balandžio 24 d., sekmadienis

Apelsinų ir morkų pyragas


Šitą receptą ėmiau iš mažos, bet storos vegetariškų patiekalų knygos, kuri taip ir vadinasi "Vegetariški patiekalai". Sudėtingumas - 1 balas :) Ir tai tiesa - labai lengvai ir greitai pagaminamas pyragas.

Jums reikės:

Tešlai:
~120 g sviesto
3 kiaušiniai
200 g cukraus
300 g morkų
100 g graikinių riešutų
~200 g kvietinių miltų
1 nubrauktas šaukštelis sodos
1 šaukštelis malto muskato
1 šaukštelis malto cinamono
ant šaukštelio galo druskos

Glajui:
~150 g varškės sūrio (riebaus)
geras žiupsnis tarkuotos apelsino žievelės (papildomai reikės pabarstymui ant torto viršaus)
pusės apelsino sultys
~100 g cukraus pudros (bet čia žiūrėti pagal skonį. Originaliame recepte nurodyta buvo 225 g, bet man toks kiekis atrodo per saldžiai :))
~50 g svieto (originaliame recepte jo nebuvo, tai galit dėt, galit nedėt. Jokio riebumo jausmo/skonio jis nepriduoda ir nieks net neįtaria, jog glajuje yra sviesto :))

* Knygoje pirmas sakinys "Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 C". Būtent taip ir reikia padaryti - prieš pradedant ką nors daryti, įjunkite orkaitę :) Nes pyragas pagaminamas labai greitai.

* Kambario temperatūros sviestą suplakite su mikseriu. Paskui palaipsniui po vieną įmuškite kiaušinius.

* Supilkite cukrų ir viską išplakite.

* Sutarkuokite morkas, supilkite jas į tešlą.

* Supilkite miltus, druską, cinamoną, muskatą, pakapotus riešutus ir sodą, išmaišykite.

* Įtieskite į kepimo formą sviesitnį popierių, supilkite tešlą ir kepkite.

* Kepti reikėjo apie ~40 min.


Kol pyragas aušta, gaminame glajų.

* Surį pirštais sutrupinau, įbėriau tarkuotas žieveles, išspaudžiau pusės apelsino sultis (spaudžiau ranka ir stengiausi, kad išeitų kokie ~1-2 šaukštai), supyliau cukrų ir įmečiau sviesto gabaliuką. Viską gerai sutryniau su blenderiu.


Gajų tept reikia tuomet, kai pyragas visiškai ataušęs. Viršų pabarsčiau tarkuotomis apelsino žievelėmis.





Skanaus!

5 komentarai:

  1. Tikrai taip, šis pyragas labai vykęs :) Gaminau iš tos pačios knygos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo gardžiai. Blog'ų skaitymas darbe labai blogas užsiėmimas - tada naktį grįžus dar noriu gaminti, nors akys miego tik prašo... Greičiau sesija praeitų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Miela Asta, as ziaurybingai (:)) zaviuosi tavo receptais, nors neapkomentuoju visu, taciau zinok, kad skaitau ir imu demen. :D Taip ir toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, tikrai suprantu tave :) aš dažniausiai namo grįžtu 21 val. ir, nors ir norėčiau ką nors pagaminti, jau nebelieka jėgų... :)


    Miela Rima, o aš žiaurybingai džiaugiuosi, kad skaitai mane :) rašysiu tol, kol kas nors skaitys :***

    AtsakytiPanaikinti