2011 m. balandžio 24 d., sekmadienis

Bandelės su cinamonu ir muskatais


Nežinau kaip jūs, bet aš bandeles su cinamonu mėgstu nuo pat vaikystės :) Lyg ir nieko ypatingo, bet šios bandelės man visada siejasi su vaikyste, namų jaukumu ir šiluma...

Gamindama morkų pyragą, kurį aprašysiu vėliau, atradau, kad į draugiją cinamonui idealiai tinka muskatas! Jie taip puikia vienas kitą papildo, kad iškepti bandeles su cinamonu ir muzkatais aš tiesiog privalėjau pabandyti :)

Taigi, jums reikės:
Tešlai:
mielių
pieno
2 šaukštų cukraus
0,5 šaukštelio druskos
kiaušinio
miltų

Įdarui:
truputį lydyto sviesto ar aliejaus
cukraus
cinamono
muskato

Nepykit, kad nerašau tikslių proporcijų. Gaminu visada iš akies.

* Mažą gabaliuką mielių ištirpinu šiltame piene ir įdedu 2 šaukštus cukraus. Pieno pilu nedaug, tik kad per kokius 5 mm apsemtų puodo, kuriame minkysiu tešlą, dugną.

* Įpilu druską, įmušu kiaušinį, pilu miltų tiek, kad tešla nebeliptų prie rankų.

* Uždengiu drėgna, kelis kartus sulenkta marle ir palieku kilti.

* Kai dvigubai pakyla, vėl paminkau, dedu ant stalo ir iškočioju ploną blyną.

* Blyno paviršių patepu lydytu sviestu ar aliejumi. Galima ir netepti :) Tai reikalinga tik tam, kad pabarstai geriau priliptų.

* Beriu cukrų, tada cinamoną, o tada muskatą.

* Susuku į standų vyniotinį ir dar su rankomis dešrą pakočioju, kad geriau viskas priliptų.

* Supjaustau riekutėmis ir erdviai sudedu ant kepimo popieriaus. Jei norite, kad bandelės viršus būtų gražiai rudas ir blizgėtų, patepkite plaktu kiaušiniu. Bet man visada gaila būna eikvoti kiaušinį ir aš netepu... :)


* Vėl uždengiu drėgna marle ir leidžiu dar kartelį gerai pakilt.

* Kepu ~200C orkaitėje.





Skanaus!

2 komentarai:

  1. mmmm rodos pakvipo cinamonu... ir vaikyste.. reiks kada nors pabandyti

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) kad jos tokios paprastutės, net nereikia išankstinio pasiruošimo... :)

    AtsakytiPanaikinti