2011 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Garstyčios su tamsiu alum ir krienais


Labai aštrios, kvapnios garstyčios, kurias pagaminti mane įkvėpė D.I.Y. Cooking Handbook

Aš naudojau štai ką:
pakelį maltų garstyčių ir pakelį nemaltų
tamsų biržietišką nefiltruotą alų
ant šaukštelio galo krienų
druskos, cukraus pagal skonį

* Garstyčias supyliau į dubenį ir užpyliau alum tiek, kad gautųsi košelė.
* Įdėjau krienų ir druskos, išmaišiau.
* Kadangi gaminau ryte, palikau pastovėti šaldytuve per dieną.
* Vakare patikrinau konsistenciją ir įpyliau daugiau alaus.
* Ryte atsargiai paragavau ir supratau, kad jau viskas, paruošta :)

Šių garstyčių šaukštelį naudojau naminiam majonezui gaminti :)

2 komentarai:

  1. Oho koks įkvėpimas gamintis :) Smagu net žiūrėti. Aš tai darbų liūne paskendusi tai nebent liepos mėnesį atsigausiu ir atsiimsiu už visas darbo padarytas ir daromas skriaudas...

    AtsakytiPanaikinti
  2. tai gaminti juk vis tiek gamini, nes reikia duoti kažką pavalgyti šeimai :) tik va rašymui man sunku rasti laiko. vakar surašiau dalį to, ką gaminau per 1-2 savaites :)

    AtsakytiPanaikinti