2011 m. balandžio 29 d., penktadienis

Keksas


Šis keksas naudingas, kai:
1) nori ko nors skanaus, bet tingi gaminti (o į parduotuvę eiti tingi dar labiau, tad tenka kažką pagaminti).
2) turi praimtą stiklainį uogienės, bet žinai, jog su blynais jo per 100 metų nesuvalgysi, bet kažką daryt reikia, nes suges, o išmesti gaila.

Taigi, jums reikės:
maždaug litrinio stiklainio skystokos uogienės
tiek pat miltų
kiaušinis
šiek tiek druskos, cukraus, jei reikia ir tik tiek, kiek reikia
cinamono ir muskato po nubrauktą šaukštelį
sodos nubrauktą šaukštelį

O toliau - jokio vargo!

* Įjungiau orkaitę

* Į bliūdą suverčiau uogienė, miltus, kiaušinį, preiskonius. Išmaišiau.

* Paragavau.

* Trūko cukraus, tad įdėjau jo. Aišku, dėjau ir tradicinį "ant galo šaukštelio" druskos.

* Paragavau.

* Skanu! Tada dėjau sodą, viską vėl šmaišiau, iškart supyliau viską į kepimo indą, prieš tai išklojusi jį kepimo popierium, ir kepiau ~200 C apie 30 min. Bet čia individualu, reikia tikrinti su pagaliuku :)

Keksas gaunasi drėgnokas, jei uogienė skystoka. Man taip skaniau :)


Tikiuosi jums patiks :)

2 komentarai:

  1. mėginsiu, nors kiek bandžiau su tokias pyragais "be produktų", man nieko nesigaudavo. bet nepamenu, ar ten įeidavo kiaušiniai ar ne...
    tikiuos, pavyks mano bandymas :)

    AtsakytiPanaikinti