2011 m. gegužės 10 d., antradienis

Makaronai su tofu


Artėjant blog'o metukų gimtadieniui gegužės 11 d., ir vėl prisiminiau pirmą įrašą apie tofu gamybą.

Tofu taip pat puikus pavyzdys, kaip nebrangiai galima pavalgyti. Tiesa, gamyba užima daug laiko ir tenka pasivozoti, tačiau rezultate iš 2 stiklinių pupelių 2 žmonės gali pavalgyti 2,5 kartus, nes gauni ir tofu, ir nuo gamybos likusias išspaudas, panašias į varškytę :) O sojų pakuotė berods kainuoja kiek gaugiau nei 2 Lt...

Tuo pačiu noriu padėkoti prie idėjos prisijungusiai Julijanai su perlinių kruopų risotto su pievagrybiais. Kitas receptas Linguine su grietinėlės ir brokolių padažu taip pat visai priskirtinas prie pigių ir gardžių idėjų varguoliams, kurie dienos maistui tegali skirti vos 4 lt.

Ačiū už palaikymą Jurgitai, rašančiai blog'ą "Duonos ir žaidimų"!

Kviečiu visus ir visas prisijungti prie manęs ir savo bloge sukurti skyrelį su patiekalais, kurie skanūs, tačiau kainuoja visiškai nedaug. O jei nerašote blog'o, receptą atsiųskite man su nuotraukomis ir aprašymais, aš jį jūsų vardu įdėsiu pas save. Arba galite tiesiog atsiųsti receptą, aš jį išmėginsiu, aprašysiu ir, jūsų vardu, jį paskelbsiu :) O receptus siųsti reikia adresu asta.ivaskeviciute@gmail.com

Gal jau grįžkime prie makaronų su tofu? :)

Kaip pagaminti tofu, rašiau čia. Šį kartą naudojau pusę pakelio ir vietoj citrinos sulčių - actą. Išmirkytas pupeles maliau ne su mėsmale o su blenderiu.


Tofu reikia gerai paslėgti, kad išvarvėtų kuo daugiau skysčio, tad galėtų sugerti kuo daugiau prieskonių, marinato.


Aš įpilu šiek tiek aliejaus ir tada beriu prieksonių pagal nuotaiką - gartyčių grūdelių, muskato, pipirų, baziliko, druskos, sojoss padažo. Reiktų palikti pasimarinuoti kelias valandas, galima palikti per naktį/dieną.

Tada apkepu svieste arba aliejuje, įdedu virtų makaronų ir dar pakepinu viską gerai permaišydama.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą