2010 m. gegužės 14 d., penktadienis

Indiškas žirnių miltų gardumynas

Kai maisto produktų spintelėje ir piniginėje tuštoka, o ką nors Tokio vis tiek norisi pagaminti, labai rekomenduoju šį kuklų, bet įdomų receptuką :) skonis savotiškas - kaip smėlinio riešutinio pyrago su žirnelių prieskoniu :) pagaminti tikrai paprasta, o receptą ir vėl nugvelbiau iš Hare Krišna VEGETARIŠKI VALGIAI knygos. :)

Jums reikės:
* 4 stiklinių žirnių miltų;
* 1 stiklinės cukraus pudros;
* 200 g. sviesto;
* pagal skonį tarkuoto kokoso (originaliame recepte 2 š., bet aš bėriau pagal skonį).


*************************


Keptuvėje ištirpinkite sviestą.



Suberkite žirnių miltus ir gerai išmaišykite.



Iš pradžių stipriai pakvips žirniais, o tada, kantriai skrudinami ir nuolat maišomi miltai ima skleisti riešutų kvapą.




Kai žirnių miltai daugmaž tolygiai parusvės, suberkite kokoso drožles ir dar kelias minutes pakepinkite. O po to išjunkite viryklę ir suberkite cukraus pudrą. Viską labai gerai išmaišykite ir palikite ataušti.




Šlapiomis (labai šlapiomis!) rankomis galite saujeles miltų suspausti į nedidelius rutuliukus. Aš pabandžiau ir supratau, kad tai tikrai daug laiko užimantis reikalas. Todėl pasirinkau kitą alternatyvą ir padariau plokštainį :) Kai jį formavau, ne tik spaudžiau drėgnomis rankomis, bet dar ir rieškučiomis laisčiau vandenį. Kitą kartą turbūt į miltus tiesiog įpilsiu šiek tiek vandens - bus paprasčiau :)



Atvėsusi plokštainį ištraukiau ir supjausčiau nedideliais gabaliukais.

Skanaus :)

2 komentarai:

  1. na bet ir įdomybių pas tamsta čia... niekur tokio plokštainio nesu girdėjus. intriguoja pasigaminti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. pasigaminau. Nesulimpaaaa.. bet skonis tikrai geras! niekaip nepasakyčiau, kad iš žirnių miltų pagaminta :)

    AtsakytiPanaikinti