2010 m. gegužės 18 d., antradienis

Pomidorų sriuba su kukurūzais


Nepaprastai skani, greitai paruošiama ir soti sriuba :) pats tas, kai norisi valgyti, bet tingisi vargti prie puodų....

Receptą radau Delfyje, bet jį šiek tiek papildžiau :)

Jums reikės:
2 galvų svogūnų;
1 didelės skardinės koncervuotų pomidorų be odelių;
1 skardinės koncervuotų kukurūzų;
2-4 skiltelių česnako (pagal skonį, bet skaniau, kai daugiau, nes 2 skiltelės praktiškai pradingsta puode...)
bazilikų;
druskos ir pipirų pagal skonį;
lydyto sūrio;
sviesto arba aliejaus kepimui;
sumuštinių duonos.


*************************

Svogūnus smulkiai sukapokite ir pakepinkite aliejuje arba svieste. Aš naudoju savo numylėtą Ghee sviestą :) svogūnus kepinu iškart tame puode, kuriame virsiu sriubą.

Smulkiai sukapokite česnakus arba išspauskite juos per specialų česnakų spaustuvą (nežinau kaip kitaip pavadinti tą įrankį :) ). Pakepinkite kartu su svogūnais.

Supilkite koncervuotus pomidorus. Galite juos prieš pildami į puodą pasmulkinti. Aš to nedarau, nes ir taip jie sutęžę. Tiesiog paskui su medine mentele didesnius gabaliukus padalinu į kelias dalis.

Tada supilkite koncervuotus kukurūzus. Pilu juos su visu skysčiu, esančiu indelyje. Išmaišykite kukurūzus ir suberkite baziliką.
Baziliką galite naudoti ir džiovintą, ir "gyvą". Ir negailėkite jo, nes baziliko šioje sriuboje tikrai nebus per daug :)

Aš mėgstu tirštas sriubas, bet jei jūs mėgstate kitaip, įpilkite stiklinę virinto vandens.

Kai sriuba ims gariuoti, įdėkite lydyto tepamo sūrio. Sūrio galite dėti pagal skonį. Aš dedu tiek, kad sriuba šiek tiek pabaltų ir viskas :) T.y., dedu gerą šaukštą arba du.

Paragaukite sriubą ir įdėkite druskos bei pipirų. Druskos galite ir nedėti, bet pipirų, nors šiek tiek, įdėkite būtinai.


Kol sriuba bręsta ir geria į save prieskonius, sausoje keptuvėje pakepinkite baltą sumuštinių duoną. Ant duonos riekelių užteplikte tą patį likusį nuo sriubos lydytą tepamą sūrį.

Štai ir viskas. Skanaus!

7 komentarai:

  1. Asta, tu mane šį sekmadienio rytą su šia sriuba išgelbėjai - nebereikės sukti galvos ką pietum paruošti!!! o pomidorienes, ypač nukopijuotas, aš labai gabi ruošti. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. tai va. pasigaminau. :) Pavadinau tą pomidorienę "Tautine sriuba" :D. Nes dėjau brokolių dar. Tai geltona - kukurūzai, žalia - brokoliai, raudona - pomidorai. :D
    be galo be krašto patiko! :) česnako visą galvą į sriubą suspaudžiau. :D Skanumas sriubos - tai maža pasakyti būtų, kad pirštus apsilaižėm!!! :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dar reikia man prisiruošti, pagaminti, nufotkinti ir aprašyti vegetarišką čili sriubą :) visai nieko :) su ja ir atradau, kad sausoje keptuvėje passkrudinti kmynai - nerealus prieskonis! :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. pabandziau. man labai neiprastas skonis, gal del to kad baziliku nenaudoju ir 'nezinau' ju skonio :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. bandei su bazilikais ar be jų? ir ar "neįprastas skonis" reiškia "neskanu"? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. dariau su bazilikais. o neiprastas skonis reiskia dar neragautas :) rytoj dar karta darysiu, uzsukau prisiminti recepta :)))

    AtsakytiPanaikinti
  7. jei dar kartą darysi, tai tikiuosi tai reiškia, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti