Iš tiesų tai net ne varškės. Ir norėjau padaryti ne visai desertą... Turbūt nei vieno nešokiruosiu garsiai prisipažindama - AŠ. ESU. PRIKLAUSOMA. NUO. LEDŲ.
Na va, tikiuosi šis viešas pareiškimas bus pirmas ir svarbiausias mano žingsnis išgyjimo link.
Ar jums pažįstama tą būsena, kai norisi "kažko"? Protingi žmonės tokiais atvejais siūlo išgerti stiklinę vandens. Tačiau man tai reiškia dažniausiai tik vieną - noriu ledų.
Pieniški vaniliniai ledai, nors ir kokie nuostabūs būtų, jau įvaldyti, dabar tiesiog kiekvieną kartą didinu savo meistriškumą juos gamindama ir pridedu įvairių ingridientų. O kai norisi "kažko", tai norisi naujų, neišbandytų ledų :)
Esu viena ausim girdėjusi, jog naudojant ledams varškę, sušaldžius nebelieka ledo kristaliukų. Tad argi tai ne puiki priežastis pasigooglinti recepto?
Beplaukiodama po internetinius vandenis užklydau į savo mylimą blog'ą "Jogos mityba" ir radau būtent tai, ko ir ieškojau - Kokosinius varškės ledus
* saldaus pieno varškę (panyrą) labai tingėjau gaminti, o pirkti parduotuvėje tokio daikto nėra, tai naudojau pakuotę saldaus pieno sūrio.
* šiek tiek grietinėlės.
* ~170 g minkšto sviesto sviesto (dar vis neturiu virtuvinių svarstyklių, tai viską matuoju iš akies);
* cukraus pagal skonį;
* saują džiovintų kokoso drožlių;
* valgomąjį šaukštą natūralios vanilės cukraus (vanilės ankštyje kenksmingojo kvapniojo vanilino yra labai mažai, palyginus su dirbtiniu vaniliniu cukrumi, todėl geriau jau nenaudoti vanilės visai, nei naudoti dirbtinius kvapus)
***
Kadangi neturėjau tos saldaus pieno varškės, teko galvoti, kaip ją pakeisti. Nieko geresnio nesugalvojau, nei nupirkti sūrį, jį sutarkuoti burokine tarka ir, įpylus šiek tiek grietinėlės, sutrinti su smulkintuvu.
Lyrinis nukrypimas - jei niekad neragavote tokios varškės ar sūrio, paragaukite - nuo mūsų įprastinio rauginto pieno gaminio labai stipriai skiriasi ne tik skoniu, bet ir kitomis sąvybėmis. Indijoje saldaus pieno sūris ar varškė vartojama vietoj mėsos. Kada nors įdėsiu receptukų ir su juo ;)
Tada įdėjau sviestą ir vėl gerai viską pertryniau.
O tada subėriau cukrų ir vanilinį cukrų ir vėl viską gerai permaišiau. Dabar galvoju, kad gal reikėjo cukrų berti pačioje pradžioje, kai sūrį verčiau į varškę. Et, bet vis tiek viskas išėjo gerai :)
Na ir žinoma, svarbiausia nepamiršti suberti ir įmaišyti kokoso drožles :)
O tada masę supyliau į indelį ir sušaldžiau.
Nieko nuo jūsų neslepiu, tad ir dabar būsiu atvira. Man šie ledai ne itin patiko. Nes tai net ne ledai, o šaldytas varškės desertas! Tačiau draugams, kuriuos vaišinau, ledinis desertas patiko labai. Tai gal visgi buvo verta gaminti? :) Jei gaminsit, pasidalinkit savo įspūdžiais, labai smalsu sužinoti jūsų nuomonę :)
O kaip pasigaminti panyrą? Nes labai abejoju ar rasiu saldų pieno sūrį DK parduotuvėse..
AtsakytiPanaikintiAš esu gaminus tuos varškės ledus, asmeniškai man, ir svečiams, labai patiko, bet sutinku, kad tai daugiau ne ledai, o šaldytas varškės desertas:) Bet skanus:)
AtsakytiPanaikintiBeje, dariau su paprasta varške, ir gavosi gerai:)
AtsakytiPanaikintijo? bet paprasta varškė rūgšoka :) gal kada reiks pabandyti :) nes tikrai skanu, tik reik iškart nusiteikti, jog tai ledinis varškės desertas, o ne ledai :)
AtsakytiPanaikintiVilmi, iš tikrųjų tai panyrą pagaminti lengviau nei lengva :) pavirini pieną, įspaudi citrinos sulčių tiek, kad imtų pienas virsti į varškę, tada dar pamaišai (jau nukaitus puodą) ir perkoši per dvigubą marlę :) gali perplauti su šaltu vandeniu, kad išsiplautų rūgščios citrinos sultys, gali neplaut. o kuo labiau tą varškę nusunksi, tuo labiau ji bus sūriu. arba atvirkščiai - kuo mažiau nusuksi, tuo labiau bus varškė :)