Aš mėgstu saulėgrąžų chalvą! Ne žemės riešutų, o būtent saulėgrąžų! Nuo pat vaikystės man chalva su pienu - vienas didžausių skanumynų :)
Ir dar - mane kuo toliau, tuo labiau gąsdina visokie E. Noriu, kad mano vaikai ir vaikų vaikai turėtų 2 rankas, 2 kojas, po 5 pirštus, 2 ausis ir 1 nosį. Todėl su džiaugsmu atrandu labai lengvai namie pagaminamus skanumynus :) tokius, kaip naminė chalva :)
Beje, rezultato nuotraukos nedėsiu, nes nelabai fotogeniškai išėjo...
Taigi, Jums prireiks:
2 stiklinių (arba 2 vidutinių pakučių) gliaudytų saulėgrąžų (nesūdytų, nekepintų)
0,5 stiklinės miltų
0,5-2 stiklinių cukraus (recepte parašyta, ka reikia 2, bet man visiškai visiškai užteko 0,5. Gal pilkit po truputį ir ragaukit?)
0,3 stiklinės aliejaus (parašyta 0,5, bet kai aš tiek supyliau, paaiškėjo, kad per daug. Turbūt irgi reikia pilt po truputį ir žiūrėt, kiek gana).
O toliau - dar paprasčiau ;)
* Saulėgrąžas paskrudinau sausoje keptuvėje.
* Tada pakepinau miltus :)
* Saulėgrąžas sumaliau su mėsmale.
* Maltas saulėgrąžas sumaišiau su kepintais miltais, cukrum ir aliejum.
* Masę atvėsinau šaldytuve.
Ir viskas :) Bet jau kaip sotu... pirktinė chalva, mano nuomone, nėra tokia soti, kaip naminė.
Skanaus!
P.S. pamiršau parašyti, kad receptas paimtas iš "Savaitė su TV"
Keistas receptas, šiaip tokioms chalvoms ruošti imami aliejingi produktai, tai aliejaus papildomai pilti nereikia. Aš visai kitokiu principu gaminu
AtsakytiPanaikintiBe aliejaus nekibo miltai ir saulėgrąžos... :( o kaip tu darai?
AtsakytiPanaikintihttp://www.forellesreceptai.lt/sezamu-chalva
AtsakytiPanaikintiTik vietoj tahini imi sutrintų saulėgrąžų,aš jas nemalu, o sutrinu su kombainu iki vientisos masės, aliejus net išsiskiria, galima šaukštą kitą įpilti, bet nebūtina
gal su kombainu geriau išsisuka, nei su mėsmale?
AtsakytiPanaikintiSu mėsmale nebandžius, nei negaliu pasakyti nei taip, nei ne, bet su kombainu vientisesnė masė gaunasi
AtsakytiPanaikintikaip matau, Forelle padaro sirupą, vat kur gudrybė kibimo, dėl to ir aliejaus nebereikia.
AtsakytiPanaikinti