Ogi dabar imsiu ir ant visos Lietuvos (bent tos dalies, kuri skaito mano rašinius :) ) pasiguosiu, kad daugiau nei savaitę privalėjau maitintis tik labai skystomis košytėmis ir sriubytėmis. Ir dar žiūrėti, kad nebūtų rūgštu, aštru ir karšta. Feee..... Megstu viską, kas skrudinta, buvo tikra kančia ši sriubyčių dieta.
Užtat sugalvojau visai neprastą sriubą.
Sriubytei reikės:
skaldytų žirnių;
bulvių;
šiek tiek pieno;
Šiek tiek sviesto ar aliejaus
druskos, sausoje keptuvėje paskrudintų kmynų;
tarkuoto fermentinio sūrio.
Nerašau proporcijų, nes visko dėkit savo nuožiūra pagal skonį ir pagal valgytojų kiekį.
Taigi,
* Labai gerai išverdate žirnius su bulvėmis. Bulves supjausčiau į plonokas dalis, kad išvirtų daugmaž vienu metu kartu su žirniais. Ir viską viriau viename puode. Bėriau druskos ir sausoje keptuvėje paskrudintų kmynų.
* Virdama įdėjau gabaliuką sviesto - kad greičiau išvirtų ir kad būtų skaniau :)
* Kai tikrai gerai išvirė (tapo pusiau skysta košytė), atvėsinau puodą ir supyliau į smulkintuvą. Viską sutryniau, įpyliau šiek tiek pieno ir dar kartą gerai viską permaišiau.
Valgiau su patarkuotu fermentiniu sūriu. Būtų visai skanu, jei prieš tai visą savaitę nebūčiau maitinusis išskirtinai skystais patiekalais :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą