2011 m. gegužės 21 d., šeštadienis

Orkaitėje keptos daržovės su rūkytu sūriu


O jau skanumas - neišpasakomas, garbės žodis! Taip ir auga kilogramai, nes trūksta valios laiku sustoti valgius... :)

Be to, čia puikiai suskambėjo mano naujai įsigyti prieskoniai - juodgrūdė, ožragė ir dūminė paprika (turbūt baisiai nesveika, nes kažkaip abejoju, ar ji natūraliai rūkyta... :/ )


Taigi, ką aš kepinau?
Bulves (neskutas, tik labai gerai nušveistas su kempinėle po vandeniu)
Brokolius
Morkytes
Papriką
Žalius žirnelius (naudojau šaldytus)
Svogūnų galvas, pjaustytus riekelėmis
Rūkytą sūrį (bet jau nebe pamenu, kurį tiksliai... ar būna rūkyta mocarela? nes kažkodėl atrodo, jog naudojau ją)
Prieskonius - druską, sausoje keptuvėje paskrudintas kanapes ir sumaltas su pipirais, juodgrūde, ožrage, paprastą ir dūminę paprikas. Gal dar šiek tiek ciberžolės (indiškas auksas, sargas nuo vėžio. Kad geriau įsisąvintume vertingąjį kurkuminą, būtina pridėti ir pipirų :) ).

Puošiau peraugusiomis daigintomis garstyčiomis (vis nesugalvodavau, kaip jas panaudoti... arba prieš valgį pamiršdavau jų užsiberti :) tai daigintos garstyčios tapo peraugusiais daigeliais :) ) ir... salotomis sunkiai ištariamu pavadinimu, kurį dar ir pamiršau...

* Bulves gerai nuploviau, nušveičiau kempine ir supjausčiau riekutėmis nenulupdama odelės
* Pasmulkinau visas kitas daržoves.
* Į puodą sudėjau paruoštas daržoves, subėriau žirnelius, kliustelėjau aliejaus, pažėriau prieskonių, druskos ir viską gerai išmaišiau.
* Suverčiau daržoves į kepimo indą ir kepiau orkaitėje.
* Kai daržovės iškepė, užbarsčiau tarkuotu rūkytu sūriu. Dabar galvoju, kad šis valgis turėtų irgi visai gerai gautis ir su rūkytu varškės sūriu :) reiks pabandyti...

Kai suris išsilydė, dėjau į lėkštę, puošiau salotomis, barsčiau daigintomis garstyčiomis ir pasigardžiuodama valgiau :)

Tikiuosi patiks ir jums :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą