2011 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Lęšių ir avižirnių paštetas


Vegetarišką paštetą aš jau seniai ruošiuosi pagaminti. Kol galų gale susiruošiau tai padaryti. Tik... kaip jau tapo taisykle, pusės produktų neturėjau, tingėjau eiti į parduotuvę, tad, prisiskaičiusi šimtus variantų, pamėginau sukurti savąjį... :)

Na ir gavosi visai neblogai. Skanus tiek šaltas, tiek karštas. Aš bandžiau jį valgyti su bešamelio padažu. O likučius sudorojau su banaliuoju kečupu. Kepupas tiko labiau. Bet čia turbūt skonio reikalas :)


Jums prireiks:
stiklinės avižirnių
stiklinės lęšių (naudojau raudonuosius)
poros galvų svogūnų.

Svarbiausia čia prieskoniai:
cinamonas
muskatas
mėta
aitrioji paprika
nemaltos garstyčios
kmynai
kumynai
druska, kaip gi be jos :)

* Pirmiausia užmerkiau avižirnius ir lęšius. Juos geriau mirkyti ir virti atskirai, nes virimo laikas skiriasi. Jei lęšiai išverda per 15-20 min., avižirnus reikia virti ilgai. Ir mirkyti juos taip pat reikia ilgai.

* Sukapojau ssvogūnus ir pakepinau svieste, subėriau visus prieskonius.

* Į elektrinę trintuvę supyliau virtus lęšius, avižirnius ir kepintu svogūnus kartu su visais riebalais ir gerai viską pertryniau.

* Tešlą paragavau ir įbėriau papildomai druskos, kmynų (čia žiūrėti pagal skonį :))

* Į kepimo indą įtiesiau kepimo popierių ir suverčiau tešlą.

* Kepiau, kol paštetas tapo tvirtas. :)

Kaip jau minėjau, valgiau su bešamelio padažu. Ale labai jau nefotogeniškas jis :(

2 komentarai:

  1. labai jau skaniai atrodo niam :) jau pashoviau i orkaite savo pagerinta varianta, labai nesigauna man tiksliai pagal recepta daryti :)))
    O kiek tiksliau reikia kepti :)?

    AtsakytiPanaikinti
  2. čia reikia žiūrėti pagal situaciją, nes kiekvieno pradinė tešla būna skirtingo skystumo, indelis - skirtingo dydžio. Tik tiek, kad paštetas juk jau išvirtas, dabar reikia tiesiog išgarinti drėgmę, kad jis įgautų tvirtumo, formą... :)

    papasakok, kaip tau gavosi, kaip pagerinai? :)

    AtsakytiPanaikinti