2012 m. balandžio 26 d., ketvirtadienis

Pieniški ledai su mėtomis ir apelsino žievele

Labai labai labai skanūs ledai! Tokie skanūs, jog net nenufotografavau jų. Užtat dedu iš interneto platybių išžvejotą nuotrauką... :)

O receptūra labai paprasta:
0,5 l riebios grietinėlės
0,5 l pieno
6 šaukštai cukraus
šiek tiek vanilinio cukraus (rinkitės su tikra vanile!)
pora mėtos šakelių
1 apelsino nutarkuota žievelė

Jei mėgstat riebius ledus galite dėti vien grietinėlę. O jei mėgstate liesus ledus galite pilti tik pieną :) Taip pat ir su cukrum - dėkit pagal savo skonį :)

* Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą ir užvirkite.

* Supilkite cukrų, įmeskite mėtos šakeles. 

* Suberkite tarkuotą apelsino žievelę, šiek tiek pavirkite.

* Ataušinkite, išgriebkite mėtą.

* Supilkite į indą ir kiškit į šaldymo kamerą. 

Reiktų vis ištraukti iš kameros ir praplakti, kad ledai taptų puresni. Namie gaminant ledus be ledų gaminimo mašinėlės, kurioje ledų masė yra šaldoma nuolat maišant, susidaro ledo kristaliukai. Bet man asmeniškai, jie labai netrugdo...


Paragaukit ir pasakykit ar jums buvo taip pat skanu, kaip ir man! :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą