Jei be ilgų beletristikų, tai gaminau taip:
A) pakepinau panyro gabaliukus aliejuje, tada šiek tiek tarkuotos morkos, gabaliukais pjaustyto moliūgo, žirnelių ir šiek tiek šaldytų, smulkintų špinatų. Prieskoniai - tik druska ir daug asafetidos.
B) padariau drėgną tešlą - nežinau, kaip apibudinti tiksliau... ji per kieta, kad tiktų kepti blynus, bet ir dar vis limpanti prie rankų. Tešla iš 2 stiklinių miltų, 1 smulkiai tarkuotos morkos, 0,8 šaukštelio sodos, ~1 šaukštelio druskos, 3 šaukštelių cukraus.
C) tada skardelę, kurią naudoju duonai, nedideliems pyragams kepti, išklojau kepimo popieriumi ir dalimi tešlos padengiau dugną. Tada sukrėčiau įdarą ir ant viršaus uždėjau antrą sluoksnį tešlos. O ant viršaus pabarsčiau sezamo sėklų.
D) kepiau 200-250 C tol, kol iškepė :)
E) labai svarbu gaminant klausytis malonios, ramios muzikos ir būti geros nuotaikos :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą