2012 m. lapkričio 6 d., antradienis

Kokosiniai varškės rutuliukai su migdolais

Dabar ėmiausi administruoti Vilniaus vaišnavų kultūros centrą (VVKC), o vaišnavų kultūroje maistas yra labai svarbus dalykas, tad turiu galimybę sužinoti daug įvairių labai skanių dalykų :)

Vienas iš jų yra kokosiniai varškės rutuliukai, įdaryti migdolais. Receptu pasidalino į pas mus vykstančią jogą atėjusi moteris :)

Kai paskaitą skaitė astrologas iš Indijos, visus susirinkusius vaišinau šiais rutuliukais. Na, galiu pasakyti, kad daugelis paragavę vieno rutuliuko neatsisakė nei antro, nei trečio ir dar namo parsinešė :)

Jums reikės
0,5 kg 0,9 proc riebumo varškės,
9 š cukraus,
kokosų drožlių ~300 g.,
šiek tiek pieno, migdolų.

* Varškę su šlakeliu pieno ir cukrumi gerai ištrinkite su blenderiu iki kreminės konsistencijos, tada suberkite kokosus ir išmaišykite. Reikia labai nedaug pilti pieno, kad masę nesigautų per skysta.

* Kokosus pilkite ne visus, pasilikite rutuliukams apvolioti kokį 100 g.

* Indą padėkite į šaldytuvą porai valandų, kol kokosas sugers drėgmės perteklių.

* Tada migdolus nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Nulupkite odeles (jei sunkiai lupasi, palaikykite ilgiau karštame vandenyje).

* Formuokite mažyčius rutuliukus, į vidų įspauskite po migdolą, o tada - apvoliokite drožlėse. Rutuliukus patogiau daryti vis retsykiais sušlapinant rankas.

* Valgykite ir vaišinkite visus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą