2012 m. kovo 24 d., šeštadienis
Dar vienas indiškų samosų įdaras - su panyru, pomidorais, špinatais ir žirneliais
Samosai - puikus, sotus ir nepaprastai skanus maistas! Ypač, jei pavyksta... :) Šį kartą pamėginau kitokį įdarą ir ką gi - neblogai gavosi!
Kaip tešlą gaminti, rašiau čia, tad nesikartosiu. O naujam įdarui reikės štai ko:
* Tarkuoto panyro - saldaus pieno sūrio
* Kelių konservuotų pomidorų
* Šiek tiek špinatų - naudoju šaldytus
* Šiek tiek šaldytų žirnelių.
* Prieskonių - kmynų, anyžių sėklų, ciberžolės, malto muskato, malto kardamono. Druskos.
* Ghee
* Tinkamos samosų gamybai muzikos. Pvz. atlikėjos Deva Premal dainuojamų mantrų :)
Nepamirškit, kad tešlą užminkius reikia palaikyti bent valandą, o geriau ir ilgiau.
Na o toliau paprasta:
* Panyrą sutarkuojat.
* Keptuvėje išlydot porą šaukštų ghee.
* Trumpai paskrudinat kmynus, anyžių sėklas, suberiat kitus prieskonius ir iškart beriat panyrą.
* Sudedat pomidorus, špinatus, žirnelius, šiek tiek pakepinat.
* Kočiojat tešlą, pjaunat į 4 dalis, dedat įdarą, susukat kraštelius ir kepat :)
* O tada valgote ir dalinatės su mielais žmonėmis :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Įdomu tai, jog samosos yra ir Uzbekistano virtuvės vienas iš pagrindinių užkandžių :) Mėgstu šiuos pyragėlius, ypatingai prie sriubų/troškinių :)
AtsakytiPanaikintiVa čia tai daiktas!!!! Bandysim, bandysim :)))
AtsakytiPanaikinti