2012 m. kovo 24 d., šeštadienis

Dar vienas indiškų samosų įdaras - su panyru, pomidorais, špinatais ir žirneliais


Samosai - puikus, sotus ir nepaprastai skanus maistas! Ypač, jei pavyksta... :) Šį kartą pamėginau kitokį įdarą ir ką gi - neblogai gavosi!

Kaip tešlą gaminti, rašiau čia, tad nesikartosiu. O naujam įdarui reikės štai ko:
* Tarkuoto panyro - saldaus pieno sūrio
* Kelių konservuotų pomidorų
* Šiek tiek špinatų - naudoju šaldytus
* Šiek tiek šaldytų žirnelių.
* Prieskonių - kmynų, anyžių sėklų, ciberžolės, malto muskato, malto kardamono. Druskos.
* Ghee
* Tinkamos samosų gamybai muzikos. Pvz. atlikėjos Deva Premal dainuojamų mantrų :)

Nepamirškit, kad tešlą užminkius reikia palaikyti bent valandą, o geriau ir ilgiau.

Na o toliau paprasta:

* Panyrą sutarkuojat.

* Keptuvėje išlydot porą šaukštų ghee.

* Trumpai paskrudinat kmynus, anyžių sėklas, suberiat kitus prieskonius ir iškart beriat panyrą.

* Sudedat pomidorus, špinatus, žirnelius, šiek tiek pakepinat.

* Kočiojat tešlą, pjaunat į 4 dalis, dedat įdarą, susukat kraštelius ir kepat :)


* O tada valgote ir dalinatės su mielais žmonėmis :)



2 komentarai:

  1. Įdomu tai, jog samosos yra ir Uzbekistano virtuvės vienas iš pagrindinių užkandžių :) Mėgstu šiuos pyragėlius, ypatingai prie sriubų/troškinių :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va čia tai daiktas!!!! Bandysim, bandysim :)))

    AtsakytiPanaikinti