2011 m. birželio 12 d., sekmadienis

Dilgėlių sriuba

Po pirmosios mano nelabai sėkmės gaminant makaronus su dilgėlių ir pelėsinio sūrio padažu aš sau pasakiau:
"turbūt protingiau būtų su tokiu naujovišku dalyku išmėginti kieno nors jau sukurtą receptą, o tada jau imtis kūrybos pačiai... :)"

Kaip tariau, taip ir padariau. Kitas mano bandymas buvo paprastutė (ir gardutė) dilgėlių sriuba.

Man prireikė:
Dilgėlių viršunėlių ir lapų - pasimokiusi iš ankstesnės klaidos stiebų nebenaudojau :)
Poros šviežių bulvių
Grietinės

Viriau taip, kaip verdu rūgštynių sriubą - pirma supjaustau stačiakampiais ir išverdu bulves, o paskui įdedu saują nuplikintų verdančiu vandeniu ir sukapotų dilgėlių, druskos, pipirų, grietinės.



Tikrai skanu. O ir gražu :) Rūgštynės praranda savo žalią spalvą, o dilgėlės - ne. Pabandykit ir jūs :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą