2011 m. birželio 12 d., sekmadienis

Kepti burokai

Nekalbėsiu apie burokų naudą žmogaus organizmui, nes net neabejoju, jog ir patys/pačios kuo puikiausiai žinot :) Užtat paklausiu - kas pirmiausia ateina į galvą, išgirdus žodį "burokėlis"? Man asmeniškai - šaltibarščiai, barščiai, burokėlių salotos, silkė marškinėliuose.

Burokėlių proga primenu jums gan vykusius burokėlių traškučius :) Ir dar esu kepusi burokėlių pyragą iš Impossible is nothing blog'o, nes suviliojo ryškiai raudona pyrago spalva. Bet man gavosi taip neskanu, kad net neaprašiau rezultato :D Teisybės dėlei turiu pridurti, kad ir receptūros nesilaikiau "paraidžiui".... :) gal todėl man ir nepavyko...

Žinote, kodėl taip ilgai rašau įžangą ir neprieinu prie recepto? Todėl, kad man norisi paplepėti su jumis, o receptas toks trumpas ir paprastas, kad užtektų įrašyti vos kelis sakinius ir būtų baigta.

Ech, bet tiek to.

Jums reikės:
Virtų ir nuluptų burokų
Sviesto kepimui
Kiaušinio plakinio
Džiūvesėlių trupinių arba manų kruopų, kurias labai dažnai naudoju vietoj trupinių

* Burokus išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Aš viriau su druska, trupučiu acto ir keliais gvazdikėliais.
* Tada juos supjaustykite plonais griežinėliais.
* Pamirkykite kiaušinio plakinyje.
* Tada apvoliokite trupiniuose arba manų kruopose.
* O tada apkepkite iš abiejų pusių sviete.


Tinka kaip garnyras arba galima valgyti vieną. Visai skanu :) Taip pat tinka ir varguoliams, jei prisimenate mano sumanymą ieškoti, kurti ir aprašyti receptus, kuriuos galėtų sau leisti pasigaminti ir tie, kurių išlaidos dienos maistui neviršija 4 lt. Idėją aprašiau čia (paspauskite ant šio sakinio)

Beje, ieškodama burokėlių nuotraukų, radau, kad Lenkijoje yra Burokų miestas :)
Nuotraukos šaltinis: http://kolumber.pl/

9 komentarai:

  1. Burokai ne miestas, bet kaimas, prie pat sienos su Lietuva ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man iš burokėlių viskas skanu, jeigu tik be majonezo, netgi tas pyragas :) Šiaip pastebėjau, jog skaniausias pyragas būna iš pailgų burokėlių (jie švelnesnio skonio ir minkštesni) ir tik iki žiemos. Dar labai skanus pyragas su šokoladu ir burokėliais :)
    Šiandien aš irgi valgiau pietums burokėlius su jogurtiniu užpilu, irgi laba skanu

    AtsakytiPanaikinti
  3. esu kilusi is to krasto tai zinau aplinkinius kaimukus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Forelle, matai kaip! geras... o tas pyragas ne tai, kad neskanus buvo, bet labai įdomaus skonio :) reiks pabandyti dar kartą, nes spalva - fantastiška :)

    O tą pyragą su burokėliais ir šokoladu turi pas save aprašiusi? Reiks pamėginti ir tą :)

    Dalyte, gal žinai, kodėl tas kaimas pavadintas Burokų vardu? Gal kokia legenda yra? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pabandyk tada mažiau burokėlių dėti, gal per daug stiprus jų skonis buvo. Su šokoladu kepiau tik vieną kartą, bet nuotraakos nepavyko, kai vakare keptas buvo, o ir pats juodas. Bet tikrai dar kepsiu. Nors jau dukrytei šokolado mėgėjai labai labai patiko :)
    Gaminau pagal šį i naudojau keptus burokėlius:
    http://straightfromthefarm.net/2009/08/24/from-the-archives-beet-cake/
    Yra receptų ir su žaliais tarkuotais burokėliais, bet dar nebandyta

    AtsakytiPanaikinti
  6. aš manau, kad didžiausia mano klaida buvo - nepanaudojau tavo nurodytus prieskonius, dėjau kažką kitą ir mažiau. Taviškiai prieskoniai matyt ganėtinai stiprūs ir turėjo užmušti tą specifinį burokų skonį.

    oho, kiek visko galima su jais padaryti! reik užsirašyti kur nors atminty ir nepamiršti iki kito karto, kol kils noras padaryti "KąNors" iš burokėlių :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gali būti, nes prieskoniai labai daug duoda skoniui. Bet man labai jau ir burokėliai labai svarbūs, kuo arčiau pavasario, tuo jie neskanesni.
    O iš burokėlių tikrai daug yra įvairių patiekalų, tik reikia prisėst ir paieškoti

    AtsakytiPanaikinti
  8. nu tuoj imsiu ir įsimylėsiu burokėlius! kokie jie įvairiapusiški ir įdomūs :)

    AtsakytiPanaikinti