2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Batonas paprastasis


Taip, tai visiškai paprastas batonas, kurį paprastai perkame parduotuvėje. Mielasis vien tik bulką ir valgo prie visų patiekalų, todėl parduotuvinį batoną mes suvalgom per... vieną dieną :) O štai namie kepto užtenka vos ne savaitei. Tai ir kyla labai natūralus klausimas - iš ko kepama parduotuvėse parduodama bulka ir ką mes iš tiesų valgome?

Šiuo receptu pasidalino Evaja orchids.lt forume. Aš jau seniai kepu "iš akies", kaip ir pati Evaja. Tad, jei norit originalaus recepto, pažiūrėkit forume, o aš pateikiu savo versiją. :)

Jums reikės:
~10 g mielių
~0,5 puodelio šilto vandens (pilu iš krano)
~8 šaukštų miltų (kiekis priklauso nuo to, kiek vandens pylėt.)
šaukšto cukraus
0,5 šaukštelio druskos (naudoju smulkią jūros druską)


* Mieles ištirpinu šiltame vandenyje, įberiu cukrų ir išmaišau.

* Beriu miltus, druską ir gerai išminkau.

* Uždengiu drėgna, kelis kartus perlenkta marle ir palieku pakilti.

* Dar kartą paminkau, dedu į sviestu ar aliejumi pateptą kepimo formą ir, vėl uždengusi drėgna marle, palieku pakilti.

* Kepu ~ 200C orkaitėje apie 20 min.

Kadangi vietoj 4 parduotuvinės bulkos riekių šitos, naminės, užtenka tik 1 riekės, valgome ją ilgai. O kad nesukietėtų, dedam į maišelį ir į šaldytuvą.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą