2011 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Kukurūzų pienas

Nuotraukos šaltinis: http://domesticfuel.com


Kukurūzai — vertinga daržovė, nes juose yra angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, taip pat kalio, fosforo, kalcio, geležies.

Kukurūzai ir iš jų pagaminti produktai yra vieni iš skaniausių ir prieinamų seleno šaltinių. Jie — profilaktinė onkologinių ligų ir senėjimo procesų priemonės.

Kukurūzai sušvelnina riebių ir keptų maisto produktų, alkoholio neigiamą poveikį organizmui. Jie stabdo rūgimo ir puvimo procesus žarnyne.

Kukurūzų grūdai nekaloringi, juose gausu vertingų medžiagų: krakmolo, baltymų, riebalų, B grupės vitaminų, mineralinių medžiagų, cukraus ir kt.

Augalo veikliosios medžiagos naudingos nervams, imuninei sistemai, spartina kraujo gamybą, ląstelių augimą.

Nuotraukos šaltinis: Creamed Corn Casserole


Kukurūzų pienas

Na, jis "pienas" tik dėl baltos gėrimo spalvos. Labiau tiktų padažams gaminti, nei gerti gryną. Nėra neskanus, tačiau šiek tiek jaučiasi savotiškas konservuotų kukurūzų skonis. Iš primo gurkšnio atrodo tarsi "pienas" būtų surūgęs :)

Tačiau tai - skonio reikalas. Pamėginkite, gal jums šis "pienas" taps pačiu mėgiamiausiu :)

Kaip ir gaminant migdolų pieną, prireiks vos:
saujos kukurūzų grūdų
~1 l vandens
druskos ir cukraus pagal skonį.

Visa gamybos eiga tokia pati, kaip ir migdolų pieno gaminimo.

Nuotraukos šaltinis: Sunset Shadow Dairy Goats

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą