2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Naminis lydytas sūrelis


Kartais negaliu atsistebėti - kaip paprasta namie padaryti tai, kas atrodė įmanoma pagaminti tik fabrike! Eilinis to pavyzdys - lydytas sūrelis.

Vakar turėjau Tingiadienį, tad dalį denos maloniai sau leidau šmirinėdama po įvairiausias interneto svetaines. Ir taip be klajodama radau labai įdomų straipsnį "Pokštai su pieno produktais". Apskritai rekomenduoju radus laisvą akimirką pasiskaitinėti Giedriaus "live journal" :)

Šitaip suintriguota panaršiau dar ir radau su tikslesnėmis proporcijomis surašytą lydyto sūrelio receptą Impossible is nothing.

O pati dariau iš:
~250 g varškės
1 nubraukto šaukštelio sodos
trupučio jogurto
Reikia ir prieskonių, naudojau druską ir bazilikus.

Taip atrodė sodos nepaveikta varškė.


* Varškę sudėjau į puodą iš užbarsčiau sodos. Svarbu gerai permaišyti, ištrinti varškę, kad neliktų jokių gumulėlių. Jei liks gumulėliai - nieko baisaus, tiesiog jie gali neištirpti ir valgysite lydytą sūrelį su varškės gabaliukais :) Na ir šiaip su soda reiktų atsargiai ir geriau jau kiek mažiau, nei per daug.


O taip varškė atrodė po kokių 20 min. Vis ateidavau ir pertindavau ją šakute.

* Tada įpyliau šiek tiek jogurto. Jogurtą naudojau, nes neturėjau grietinės :) Viską gerai išmaišiau ir pakaitinau, kol viskas galutinai pavirto į tikrą lydytą sūrelį. Sudėjau prieskonius ir ragavau :)

5 komentarai:

  1. Geras, Forelles tinklaraštį skaitau, bet šitą receptą kažkaip praleidau. Būtinai reikės išbandyti, nes tokius sūrelius labai mėgstu, bet pasiskaičiusi sudėti stengiuosi nebepirkti... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuotraukose sūris užteptas dar šiltas, tai toks skystas labai. O dabar, kai pastovėjo šaldytuve ir atvėso, jis visiškai normalios konsistencijos, standus tepamas lydytas sūrelis :) ir sodos visiškai nesijaučia :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reikės prisiruošti išbandyt, nes tokio dar negaminau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na kaip, pabandėt? Aš vakar dariau iš 500 g varškės su nubrauktu 1 šaukšteliu sodos. Ilgiau palaukiau užpylusi sodą, geriau pamaišiau, ilgiau pašildžiau ir vis tiek suveikė. Tai tikrai nereikia persistengti su soda ir jos nesijaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Seniai jau tokius surius darau o parduotuvese jau seniai i juos neziuriu

    AtsakytiPanaikinti