Nuotraukos šaltinis: RawketScience
Migdolai - Dievo dovana mums, kad nesirgtume ir gyventume amžinai :)
* Migdoluose yra šių vitaminų: A, D, E, B1, B2, B6, B12 niacino (PP), folio rūgšties, C.
* Ir štai šių mineralinių medžiagų: natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio, geležies, cinko, seleno, jodo.
* Saugo širdį: pavojus susirgti širdies ligomis yra 50 proc. mažesnis tiems, kurie reguliariai valgo migdolus. Migdoluose daug vitamino E bei kitų medžiagų, kurios saugo kraujagysles bei neleidžia atsirasti širdį pažeidžiantiems uždegimams.
* Migdoluose esančios riebiosios rūgštys gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje (pačiuose migdoluose cholesterolio nėra) ir širdies ligų riziką. Migdolų sauja kiekvieną dieną gali sumažinti jūsų blogo cholesterolio kiekį nuo 8 iki 12 proc.
* Reguliuoja kraujotaką: kalis ir natris reguliuoja kraujo spaudimą. Migdoluose esantis magnis teigiamai veikia kraujagysles ir reguliuoja medžiagų apykaitą.
* Naujausi moksliniai tyrimai įrodė, kad po maisto vartojami migdolai gali stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje. Valgant migdolus galima išvengti cukraus kiekio šuolių suvartojus maistą, kuriame gausu angliavandenių.
Nuotraukos šaltinis: www.jurgita.lt
Migdolų pienas
Kol kas pats skaniausias augalinis pienas iš visų mano gamintų ir ragautų.
Pagaminti migdolų pieną taip paprasta, kad jo tiesiog neįmanoma negamint :)
Jums reikės:
saujos migdolų
~1 l vandens
cukraus ir druskos pagal skonį.
* Migdolus praplaunu po vandeniu ir užpilu švariu vandeniu tiek, kad per pirštą apsemtų. Palieku nakčiai (arba dienai), kad išmirktų.
* Išmirkusius riešutus, nenupylusi vandens, kuriame jie mirko, gerai sutrinu su blenderiu (maisto smulkintuvu). Įpilu daugiau vandens, įberiu ~0,5 šaukštelio druskos ir 1-2 šaukštus cukraus. Dar kartą permaišau su blenderiu.
* Palieku pastovėti porą minučių.
* Perkošiu per kelis kartus perlenktą marlę į stiklainiuką.
* Geriu :)
Jei neišgersite visko iškart, "pieno" dalelės, būdamos sunkesnės už vandenį, nuskęs ant dugno. Tad prieš geriant reikės vėl gerai viską išmaišyti šaukštu :)
Nuotraukos šaltinis: Mahanandi
Kur dedate migdolų išspaudas? Kažkaip gaila išmesti ;-)
AtsakytiPanaikintiSudėtis:
AtsakytiPanaikintimigdolų riešutų išspaudos po pieno gaminimo
1 raudonas svogūnas (jei norite švelniau dėkite pusę)
3 saulėje džiovinti pomidorai (aš naudojau jau išmirkytus aliejuje)
alyvuogių aliejus (aš naudojau nuo pomidorų)
druska
pipirai
GARAM MASALA prieskonių (galima ir nedėti)
Gaminimas:
Viską sutriname blenderiu.