2011 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Migdolų pienas

Nuotraukos šaltinis: RawketScience


Migdolai - Dievo dovana mums, kad nesirgtume ir gyventume amžinai :)

* Migdoluose yra šių vitaminų: A, D, E, B1, B2, B6, B12 niacino (PP), folio rūgšties, C.

* Ir štai šių mineralinių medžiagų: natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio, geležies, cinko, seleno, jodo.

* Saugo širdį: pavojus susirgti širdies ligomis yra 50 proc. mažesnis tiems, kurie reguliariai valgo migdolus. Migdoluose daug vitamino E bei kitų medžiagų, kurios saugo kraujagysles bei neleidžia atsirasti širdį pažeidžiantiems uždegimams.

* Migdoluose esančios riebiosios rūgštys gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje (pačiuose migdoluose cholesterolio nėra) ir širdies ligų riziką. Migdolų sauja kiekvieną dieną gali sumažinti jūsų blogo cholesterolio kiekį nuo 8 iki 12 proc.

* Reguliuoja kraujotaką: kalis ir natris reguliuoja kraujo spaudimą. Migdoluose esantis magnis teigiamai veikia kraujagysles ir reguliuoja medžiagų apykaitą.

* Naujausi moksliniai tyrimai įrodė, kad po maisto vartojami migdolai gali stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje. Valgant migdolus galima išvengti cukraus kiekio šuolių suvartojus maistą, kuriame gausu angliavandenių.

Nuotraukos šaltinis: www.jurgita.lt

Migdolų pienas

Kol kas pats skaniausias augalinis pienas iš visų mano gamintų ir ragautų.

Pagaminti migdolų pieną taip paprasta, kad jo tiesiog neįmanoma negamint :)

Jums reikės:
saujos migdolų
~1 l vandens
cukraus ir druskos pagal skonį.

* Migdolus praplaunu po vandeniu ir užpilu švariu vandeniu tiek, kad per pirštą apsemtų. Palieku nakčiai (arba dienai), kad išmirktų.

* Išmirkusius riešutus, nenupylusi vandens, kuriame jie mirko, gerai sutrinu su blenderiu (maisto smulkintuvu). Įpilu daugiau vandens, įberiu ~0,5 šaukštelio druskos ir 1-2 šaukštus cukraus. Dar kartą permaišau su blenderiu.

* Palieku pastovėti porą minučių.

* Perkošiu per kelis kartus perlenktą marlę į stiklainiuką.

* Geriu :)

Jei neišgersite visko iškart, "pieno" dalelės, būdamos sunkesnės už vandenį, nuskęs ant dugno. Tad prieš geriant reikės vėl gerai viską išmaišyti šaukštu :)

Nuotraukos šaltinis: Mahanandi

2 komentarai:

  1. Kur dedate migdolų išspaudas? Kažkaip gaila išmesti ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sudėtis:
    migdolų riešutų išspaudos po pieno gaminimo
    1 raudonas svogūnas (jei norite švelniau dėkite pusę)
    3 saulėje džiovinti pomidorai (aš naudojau jau išmirkytus aliejuje)
    alyvuogių aliejus (aš naudojau nuo pomidorų)
    druska
    pipirai
    GARAM MASALA prieskonių (galima ir nedėti)

    Gaminimas:
    Viską sutriname blenderiu.

    AtsakytiPanaikinti