"Borodino" duona man asocijuojasi su vaikyste. Nesu didelė duonos mėgėja, bet jau "Borodino" duona buvo pati mėgiamiausia!
Kartą su draugėm išėjo iš kalbos apie moterį, kuri kepa nepaprastai skanią duoną su kalendra, tai nusprendžiau ir aš pabandyti tokią iškept. Žinoma, pagooglinau, bet receptai, kuriuos radau, man nepatiko. Tad improvizavau.
Dariau taip:
~800 ml ruginių miltų,
~800 ml kvietinių miltų (svarstyklės neveikia, tai miligramais matuoju proporcijas ),
8-10 v.š. nerafinuoto cukraus (galima ir paprasto. Šį kartą kepiau draugei, kuri nevartoja balto cukraus, tik nerafinuotą... :) ),
5 a.š. druskos,
2 nubraukti v.š. maltų kalendrų,
2 pakeliai ruginio salyklo,
vandens,
raugo ~400 g.
Salyklą užpyliau verdančiu vandeniu, gerai išmaišiau ir palaukiau kol atvės.
Visas recepto sudėtines dalis sumaišiau, sukrėčiau į kepimo indą, viršų pabarsčiau nemaltomis kalendromis, jas paskui dar su ranka šiek tiek įspaudžiau, kad paskui iškepus nenubyrėtų.
Kildinau 4-8 val., kepiau ~1 val. 200 C.
Pasiūliau Jagannath, Baladev ir Subhadra ;) Arba galite tiesiog pasakyti "Mielasis Viešpatie, iškepiau Tau duoną su meile ir mintimis apie Tave, būk mielas, pasivaišink" :)
Be apsimestinio kuklumo pasakysiu - pati skaniausia duona!
Skanaus! :)
Asta, iš kur gauti salyklo? Yra pirkt?
AtsakytiPanaikintiJo, bent jau LT yra ir Rimi, ir Maximoj. Net mažytėj MAXIMA X šalia mano namų yra jo pirkti :)
Panaikinti