2014 m. vasario 25 d., antradienis

Tinginių sriuba su pomidorais


Ir ne tik pomidorais :) 

Kartais reikia greitai kažką pagaminti, o kai trūksta ne tik laiko, bet ir jėgų, galima greitai išsisukti su šia sriuba. Sveikuoliai turbūt pašiurps, bet visus konservus ar šaldytas daržoves galima pakeisti šviežiais :)

Taigi, reikės:
Didelės skardinės smulkintų konservuotų pomidorų.
Skardinės konservuotų kukurūzų.
Šaldytų smulkintų špinatų.
Šaldytų šparaginių pupelių.
Vandens.
Druskos, čiobrelio, mairūno, baziliko, juodojo pipiro.

O tada viską supilat į puodą - špinatų ir šparaginių pupelių reiktų dėti ne po visą pakelį, o mažiau. Kiek mažiau - Jūsų reikalas ir pasirinkimas :)
Užvirti. 
Atskirai užvirti vandenį ir paskui jį supilti į puodą.
Įberti druskos ir prieskonius.
Išmaišyti. 
Paaukoti: "Viešpatie, būk mielas, pasivaišink šia sriuba, kurią Tau išviriau su meile".
Labai skanu pagardinti grietine ir užsikąsti baltos duonos rieke, aptepta lydytu varškės sūreliu.

Niam niam :)

***

Ne į temą, bet man labai patiko istorija ir idėja. 

Viena bhaktė - turtinga moteris iš Latvijos - niekados nepraeina pro šalį kai mato nukritusį pinigą. Pakelia jį net tada, kai moneta yra mažos vertės ar guli didžiausiame purvyne. Ištraukia, nuvalo ir deda į krūvą prie kitų rastų monetų. O tada, kai eina į šventyklą, visus gatvėje surinktus pinigus paaukoja. Vedose sakoma, jog tas, kuris per visą savo gyvenimą paaukojo šventyklai bent vieną mažą monetą, bus apsaugotas nuo patekimo į Pragaro planetas po mirties. Todėl ta moteris surinktus pinigus aukoja už nepažįstamus žmones, kurie juos pametė.

Kartais net maži dalykai tampa dideliais.

Aukodamas atsikratai godumo. Bet jei tikrai nori gerinti savo charakterį, turi paaukoti tiek, kad net skaudėtų. Taip per vieną paskaitą sakė Vaidas Arvasevičius ir man labai patiko jo išsakyta mintis. Net ir vienas mažas paaukotas pinigėlis yra naudingas tam, kuris aukoja, bet savo godumą sumažinti galima tik tada, kai aukoji tiek, kad net skauda :)

Ir daryti tai reiktų reguliariai, o ne kartą į metus per Kalėdas... Aukoti tinkamiems žmonėms, tinkamu būdu, tinkamus dalykus. Tai - tikras menas. :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą