Šį kartą sugalvojau iškepti žirnių kotletukus. Pažįstamas sakė, kad jie labai panašūs į žuvies kotletus. Kadangi nesupratau ar tai komplimentas, ar kritika, jis paaiškino, kad tai pagyrimas ir kad toliau juos kepčiau :)
Man jie nepriminė žuvies skonio, bet visai patiko :)
Dariau labai paprastai:
* Išviriau stiklinę skaldytų žirnių, baigiant virti įdėjau šaldytų špinatų.
* Tada atvėsinau,
* įdėjau 3 v.š. kviečių baltymų ir 4 v.š. miltų.
* Dar dėjau asafetidos, pakepintos juodgrūdės (kalindži), šiek tiek maltų gvazdikėlių, cinamono, druskos. Nedėjau, bet būtų labai tikę juodi pipirai.
* Viską išminkiau, dariau kotletukus, juos apvoliojau džiūvėsėliuose ir kepiau.
Patiekiau su raugintais agurkais, žaliais agurkais ir pomidorais. Ir riekute duonos.
Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą