2014 m. vasario 21 d., penktadienis

Žirnių kotletukai


Šį kartą sugalvojau iškepti žirnių kotletukus. Pažįstamas sakė, kad jie labai panašūs į žuvies kotletus. Kadangi nesupratau ar tai komplimentas, ar kritika, jis paaiškino, kad tai pagyrimas ir kad toliau juos kepčiau :)

Man jie nepriminė žuvies skonio, bet visai patiko :)

Dariau labai paprastai:
* Išviriau stiklinę skaldytų žirnių, baigiant virti įdėjau šaldytų špinatų. 
* Tada atvėsinau,
* įdėjau 3 v.š. kviečių baltymų ir 4 v.š. miltų. 
* Dar dėjau asafetidos, pakepintos juodgrūdės (kalindži), šiek tiek maltų gvazdikėlių, cinamono, druskos. Nedėjau, bet būtų labai tikę juodi pipirai. 
* Viską išminkiau, dariau kotletukus, juos apvoliojau džiūvėsėliuose ir kepiau.

Patiekiau su raugintais agurkais, žaliais agurkais ir pomidorais. Ir riekute duonos.

Skanaus! :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą