2014 m. vasario 16 d., sekmadienis

Grietininiai saldumynai


Neapsakomo skanumo!!! 

Dariau iš 2 didelių riebios grietinės indelių, 13 v.š. cukraus, vanilinio cukraus, lazdynų riešutų, saulėgrąžų, kokoso drožlių ir džiovintų slyvų.

Grietinę reikia labai ilgai virti ant nedidelės ugnies. Kaip barfį, kas žino, kaip jis daromas. O kas nežino, tai gana ilgai virti, kol sutirštės. 
Tada supyliau cukrų, vanilinį cukrų, pakepintas saulėgrąžas, pakepintus kokosus. 
Lazdyno riešutus reikia irgi pakepinti, tada luobelė lengvai nutrupa. Juos reikia sutrupinti.
Dar šiek tiek pakaitinau, tada įdėjau smulkiai pjaustytas slyvas, išmaišiau ir atvėsinau. 
O tada dariau rutuliukus.
O tada, žinoma, pasiūliau pasivaišinti Viešpačiui :)

Beje, kartą pagalvojau, kad padarysiu "krūčiau" ir nupirkau 40 proc. riebumo grietinę. Viriau viriau, viriau viriau... ir kuo toliau viriau, tuo daugiau skyrėsi sviesto ir mažėjo grietinės. Dariau pagal užsakymą, norėjau kaip geriau, o gavosi visiška nesąmonė, teko eiti į parduotuvę ir pirkti kitą grietinę :) Dabar man pakanka "krūtumo" su 30 proc. riebumo grietine :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą