2011 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Avižų pienas

Nuotraukos šaltinis: Daily dose of fitness

Garsus senovės gydytojas Hipokratas, pabrėždamas avižų svarbą žmogaus organizmui, siūlė gerti avižų nuovirą kaip arbatą. Šiuose grūduose daug riebalų, baltymų, amino rūgščių, geležies, fosforo, jodo, kalio, magnio, mangano, nikelio, chromo, cinko, sieros, titnago, B grupės vitaminų, vitaminų A, K, E, nikotino rūgšties.

Avižose yra medžiagų, stiprinančių širdį, plaučius, skrandį ir nervus, o šių grūdų apvalkaluose — medžiagų, mažinančių cukraus kiekį kraujyje. Avižos labai tinka vaikų mitybai, nes savo sudėtimi jos yra panašios į motinos pieną.

Avižų produktai pasižymi organizmą ir imunitetą stiprinančiomis, tonizuojančiomis, kraują gerinančiomis, šlapimą skatinančiomis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Valgant avižų produktus, išsivalo organizmas, normalizuojasi medžiagų bei riebalų apykaita, sumažėja svoris.

Informacijos šaltinis: www.alfa.lt

Nuotraukos šaltinis: www.catalogs.com

Avižų pienas

Vienas iš mano mėgstamiausių augalinių pienų. Ir greičiausiai pagaminamas, jei gaminamas ne iš sveikų grūdų, o iš dribsnių.

Kaip visada, reikės tik:
Saujos avižų dribsnių
~1 l vandens
cukraus ir druskos pagal skonį.

Gaminimas kaip ir migdolų pieno, tik nereikia dribsnių ilgai mirkyti. Užtenka 15-20 min. :)


Dar nebandžiau, bet manau visai verta būtų pamėginti avižų pieną maišyti su migdolų pienu :)




Skanaus!

7 komentarai:

  1. Ačiū :) šitą pieną geriu kas dieną (net eilėmis išėjo parašyti :D) labai labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Net nemaniau, kad motinos pienas ir avižos sudėtimi yra labai panašios. Smagu. Tikrai įtrauksiu į savo vaikų racioną jų daugiau nei iki šiol. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. sveiki!!!man džiugu pasigirti,kad išmokau pasigaminti avižų gyvąjį pieną...ir jau dvi savaites mėgaujuosi nuostabiu gėrimu:))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labas,
    pabandziau as gamintis avizu piena is sveiku avizu, ir ka Jus manot; gavosi super.Cia buvo vakar, o siandien pagaminau piena is avizu dribsniu... Ir isejo greiciau, daugiau ir atrodo triputi skaniau.
    Bet ka daryti is isspaudu ? As ir vakar ir siandien jas su malonumu suvalgiau, man skanu buvo idejus truputi medaus. Ir kas svarbiausia, kad esu dar gyvas.
    Aciu Jums labai uz si nuostabu recepta.
    Pagarbiai,
    Romkis

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laba diena,
    Norėčiau paklausti, ar galima vartoti avižų pieną jeigu tau diagnozuotas laktozės netoleravimas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Augalinis pienas neturi laktozės tad netgi patartina vartoti

      Panaikinti