2014 m. vasario 21 d., penktadienis

Ryžių kotletukai


Kažkaip "pramušė" mane ant kotletukų... Vakar kepiau žirnių kotletukus, o šiandien - ryžių.


Labai paprastai pagaminami.
* Išviriau 1,5 stiklinės ryžių. Turbūt žinote, kad ryžius reikia virti dvigubai didesniame kiekyje vandens? Tai 1,5 stiklines ryžių viriau 3 stiklinėse vandens.

* Pastačiau į balkoną vėsti.

* Kol vėso sutarkavau morką ir saliero gumbo kelias riekutes. Žinoma, prieš tai nulupau tiek morką, tiek saliero gumbo riekutę :)

* Karštame vandenyje atitirpinau saują šaldytų žirnelių.

* Morkas, salierą, žirnelius pakepinau aliejuje.

* Į atvėsusius ryžius įdėjau 2-3 v. šaukštus miltų, kepintas morkas, salierą ir žirnelius, druską, muskatą ir paprikos miltelius. Būčiau dėjusi asafetidos, bet neturėjau :(

Mano atveju ryžiai nebuvo atvėsę ir minkyti tešlą buvo baisi askezė! Ypač turint omenyje, kad, pagal vedinę maisto gaminimo tradiciją, nusideginus ranką negalima pūsti, o jei papūti, reikia nusiplauti rankas prieš toliau gaminant. Tad aš vis kišau ranką po lediniu vandeniu ir toliau minkiau, nes labai skubėjau ir negalėjau ilgai laukti, o karšta buvo neapsakomai! :)

* Gerai išminkiusi masę dariau kotletukus, juos voliojau manų kruopose, ir kepiau aliejuje.

Parduotuvėje radau, kad juodiesiems pomidorams akcija, tad nupirkau keistos spalvos "uogų" :)

Buvo LAAABAI skanu :)


4 komentarai:

  1. Turiu paklausimą 'ne į temą'. :) Kodėl pagal vedAS nusideginus rankos negalima jos pūsti? :) O pomidorai tai suuuuuper! Žinok, nemačiau aš jųjų dar niekur! :o Tokia maloni nuostaba aplankė :). O koks jų skonis? Labai skiriasi nuo raudonųjų uogų? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. visi Tavo klausimai yra į temą :) Negalima pūsti, nes pučiant išsiskiria mikroskopiniai seilių lašeliai ir taip rankos pasidaro nešvarios. Žinoma, gali pūsti, bet tada, prieš toliau gaminant, reikia nusiplauti rankas :)
      Šiaip vediniai maisto gaminimo švaros standartai yra labai aukšti - prieš gaminant reiktų palįsti po dušu, apsirengti švarius rūbus, išsiskalauti burną, drėgnu skudurėliu nušluostyti visus paviršius, ant kurių bus ruošiamas maistas, praplauti grindis. Gaminant negalima ragauti, prisilietus prie plaukų, nosies, akių, burnos (nekalbu apie užpakalio kasymą :D) reikia nusiplauti rankas. Ruošti maistą reikia su mintimi, kad gamini ne kam kitam, o Dievui, o pagaminus Jam viską paaukoti. Prieš sėdant valgyti taip pat reikia pasimelsti ir tik tada galima valgyti. Toks maistas - nepaprastas. Kad ir iškepus patį paprasčiausią pyragą, pavaišinusi kitus susilauksi labai daug komplimentų. Žmonės klaus - kaip tu čia pagaminai, ką dėjai? :)

      Panaikinti
    2. ai, o dėl pomidorų, tai jie man visai patiko :) kasdien nepirkčiau, nes brangūs, bet užtikus akciją, visai galima ja pasinaudoti :)

      Panaikinti