2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Bananinė duonelė

Susidariau įspūdį, kad kiekviena save gerbianti maisto blog'erė tiesiog privalo iškepti bananinę duonelę ir įdėti į savo blogą.

Turbūt ne veltui ji taip liaupsinama, nes nukainotų, pernokusių bananų pastaruoju metu su žiburiu reikia ieškoti parduotuvėse... Tad kai tik radau tokius, iškart griebiau per daug nedvejodama.

Porą dienų palaukusi, kada gi turėsiu šiam reikalui laiko, pagaliau prisėdau prie interneto ir pasigooglinau recepto. O jų, pasirodo, begalės!

Kai kuriems reikia navarotnų ingridientų, kai kuriems ne. Va tokį puikiai man subalansuotą receptuką ir radau Žaidimų aikštelės blog'e.

Tikrai nebūčiau nieko keitusi, jei būčiau viską turėjusi. Tačiau neturėjau. Ir laaabai tingėjau eiti į parduotuvę....

O turėjau štai ką:
300 ml miltų
80 ml balto cukraus
0,5 a.š. geriamosios sodos
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
3,5 pernokusių bananų
trečdalį buteliuko klevų sirupo
per 3 pirštus nuo buteliuko dugno sezamų sėklų aliejaus
1 š. vanilės cukraus


Bananus naudojau pernokusius, pajuodusius, nes iš kitokių, kiek domėjausi, neišeina.


* bananus, aliejų, klevų sirupą ir vanilinį cukrų sudėjau į indą ir sutryniau su smulkintuvu.



* miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą sumaišiau ir supyliau į bananų tyrę. Be abejo, viską gerai išmaišiau.

* supyliau į kepimo indą, išklotą kepimo popierium. Bet jau kaip man nepatinka tas baltas kepimo popierius! Amžinai prie jo kepiniai prilimpa. Man žymiai labiau patinka rudas, bet jo neradau parduotuvėje, o baltą išmest irgi nenoriu. Aš gi kažkur genuose matyt šiek tiek suvalkietė...


* kepiau ~200 C apie 40 min, gal kiek daugiau.
Kol kepė duonelė, netikėtai ant stalo atradau paruoštą kepti dar vieną kepsnį... :D


Mikė Pūkuotukas (toks šio kepsnio vardas) - didžiausias mano pagalbininkas, ypač, jei piešiu, darau angelus ar sukuosi virtuvėje... O jei ką kepu orkaitėje, jis su dideliu malonumu snaudžia ant viryklės :)

Taigi, kepiau kepiau ir iškepiau!



O jau kaip bananais užkvipo!!! Aš, žinoma, nesusilaikiau ir dar dorai neataušusį prapjoviau... :)


Mmmmmm..... Skanumėlis! Traški plutelė ir minkštas vidus! Suuuper! Kitą kartą pamėginsiu su medum ir cinamonu kepti, kaip ir recepto originale :)


*****************

Pažadėjau mieliems kolegoms iškepti bananinę duonelę. O pažadus reikia tęsėt, visi tai žino :)

Šį kartą kepiau kiek kitaip:
300 ml miltų
0,5 a.š. geriamosios sodos
1 a.š. kepimo miltelių
3 pernokę bananai
~32 g (pusė indelio 65 g) dirbtinio medaus (vis tiek visos gerosios medaus savybės dingsta prie ~37,3 C, tad kažkaip pagailėjau gerą daiktą dėt į kepinį...)
maždaug tiek pat, kiek ir medaus, rapsų aliejaus
1 š. cinamono.

Atkreipkit dėmesį - cukraus nedėjau visai. O va druską pamiršau įbert...

Ryte dar ir vėlavau į darbą, todėl visą kelią meldžiausi, kad tik ta duonelė skani gautųsi, suminkštintų vadovės širdį ir nebartų dėl vėlavimo... :D

Fotiko batareikos buvo išsikrovusios, tad kol pasikrovė, iš duonelės liko tik tiek :D

Tikėtina, kad ji visgi buvo skani. Man tai tikrai, o ir kolegom matyt patiko, kad taip greitai jos neliko :D

2 komentarai:

  1. Negaliu atsistebėti tavim - kad man šitiek neišblėstančio ūpo gaminti ir viską aprašyti :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gaminti tai gi kiekviena gaminam kasdien :) o dėl aprašinėjimo, tai ir pati stebiuosi :D Turbūt mane įkvepia statistika... pažiūriu, kad kokie 300 žmonių perskaitė per dieną mano blogą, vadinasi kažkam gal įdomu, tai ir rašau... :)

    AtsakytiPanaikinti