2011 m. sausio 10 d., pirmadienis

Fėjų sparnai

Šį penktadienį Litexpo rūmų 3 salė buvo pilnutėlė karalių ir karalienių bei gerokai egzotiškesnių sutvėrimų. Taip! Čia vyko mūsų kasmetinis žiemos renginys, kurio tema buvo Fantazijų karalystės puota :)

Ta proga "nusišpargalkinau" nuo kolegės Ievos idėją ir įnirtingai gaminausi fėjos sparnelius :)

Kadangi išėjo visai šauniai, žr. žemiau, sugalvojau pasidalinti gamybos aprašymu ir su Jumis, mielieji ir mielosios :)

Tiesą sakant, išleidau gerokai daugiau pinigų sparnų gamybos "įrangai", nei paskui panaudojau. Pasiskaičiau šiame puikiame Fėjų bloge, kad autorė savuosius sparnus gamino iš vielos ir nailoninių (ar kaproninių) kojinių. Tad prisipirkau tinkamos spalvos kojinių ir sodininkų prekių skyriuje - vielos.

Visa nelaimė, kad vielą pirkau gerokai per minkštą. Mielasis strimgalviais važiavo į Ermitažą ir pirko kietą vielą. Tačiau vis tiek ji buvo per minkšta, kad kojinės galima būtų tinkamai ištempt... :(

Ieva (kaip matėte nuotraukoje viršuje), naudojo tikrai labai storą vielą. Viela buvo pakankamai stora, iš jos galima buvo suformuoti lašo formos sparnus. Tačiau klaida buvo ta, kad kiekvieną sparną darė iš atskiros vielos ir paskui nepavyko jų sujungti taip, kad būtų pakilę. Tačiau vis tiek išėjo labai mieli sparniukai :)

O va, kaip dariau aš:

* Sparnus dariau iš vientisos vielos, iš pradžių padariau apskritimą, o paskui persukau jį per vidurį ir padariau 8 (aštuoniukę).

* Ačiū Dievui, turėjau kažkada pasisiuvusi tiulinį princesės sijoną, tad galėjau išardyti tiulį ir panaudoti jį.

* Apsiuvau sparnus tiuliu, padariau tokius tarsi maišelius vielai įdėti :)

* Kraštus apsiuvau dovanų vyniojimo juostele.

* Tada išnešusi į koridorių nupurškiau automobiliniais aukso spalvos dažais.

* Kai dažai nudžiuvo - o džiuvo jie greitai, centre aliejiniu sidabriniu markeriu nupiešiau apskritimą.

* Kitus ornamentus piešiau žvilgančiais klijais "metalic".

* Kadangi sparnus dariau likus 3 valandoms iki renginio, nieko daugiau nebespėjau padaryti :( Tik gerai išdžiovinti su fenu piešinius.

* Sparnų sujungimą per vidurį apsukau tiulio likučiais, apvyniojau dovanų pakavimo juostele ir surišau bantuką. Vietoj bantuko galima naudoti dirbtinę gėlę ar dar ką nors gražaus, tačiau aš nieko kitko neturėjau :(

* O paskui sparnus draugė prisegė man prie suknelės grafkutėmis. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą