Ledų gaminimo manija nuo jų ir prasidėjo :) vėlgi receptas iš Mamosreceptai.lt
Viską dariau daugiau mažiau pagal receptą:
3 prinokę bananai
100 g cukraus
350 ml pieno
100 ml 35 rieb. grietinėlės.
Papildomai bėriau vanilinio cukraus, nes baisingai mėgstu vanilės kvapą :)
* Bananus su smulkintuvu (blenderiu) sutryniau, įbėriau cukraus ir dar kartą gerai ištryniau.
* Supyliau pieną, grietinėlę ir dar kartą su smulkintuvu sumaičiau.
Tada šaldžiau... Nepagalvojau, kad lauke temperatūra nepakankamai žema, tad per naktį šaldžiau balkone. Ryte supratau, kad nieko neišėjo... Perpyliau į indelį nuo ledų ir kišau į šaldymo kamerą. Bandžiau kas pusvalandį traukt lauk ir pertrint, kaip ir recepte parašyta, bet nelabai taip gavosi, nes juk nesedėsi 5 valandas prie šaldymo kameros... Žodžiu, finale man jie sustingo, todėl reikėjo šiek tiek atitirpinti ir sutrinti :)
Valgiau su slyvų uogiene ir visas reikalas atrodė taip:
Bet va ką supratau:
1) reikia pirkti nukainuotus, pernokusius bananus. Kai buvau parduotuvėje, tokiu nebuvo ir iš žalių bananų rinkausi geltoniausius... Bet jie - beskoniai... :(
2) pieno tikrai per daug, o grietinėlėss tikrai per mažai. Ledai labiau priminė šaldytą vandenį, o ne ledus :( būtinai bandysiu vėl, bet kitą kartą bandysiu proporciją 2/3 grietinėlės ir 1/3 pieno.
3) Grietinėlę, prieš pildama į pagrindinę masę, gerai suplaksiu su cukrum. Darydama vanilinį plombyrą supratau, kad tie burbuliukai padaro ledus puresniais, tokiais labiau "lediškesniais" ledais :)
Pabandykit ir parašykit, kaip jums sekėsi ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą