2011 m. sausio 6 d., ketvirtadienis

Gustavo receptų knyga

Vakar pas šefę ant stalo pamačiau Gustavo receptų knygą ir pasiskolinau pavartyti. Pasiskolinau ir susižavėjau! Nors bendriau ne, žodis "susižavėjau" neišreiškia tikrųjų mano emocijų. Knyga - nepaprastai miela, o receptai labai įdomūs ir lengvai pagaminami! Gaila tik, kad knyga skirta mėsiaėdžiams. Bet tai - ne bėda, daugelį receptų bus lengva transformuoti į vegetarams "friendly".

Va taip atrodo knygos viršelis:

Tad, ko gi yra knygoje?

O čia yra labai gražių maisto bei linksmų Gustavo nuotraukų, nelabai gražių pieštų iliustracijų, smagių istorijų vaikams apie Dinozaurus, senelį ir senelę Žmogėdras bei kitus personažus. Taip pat prie beveik kiekvieno recepto pridėtas aprašymas :) Pvz., blynai su svogūnais - "Šiuos blynus labiau mėgsta suaugusieji, nei vaikai. Štai mano bičiulis, kolega, profesorius Vėlykis Kalėdauskas-Kučys sako, kad sunkiais vaikystės laikais jam dažnai tekdavę tokiais blynais maitintis, todėl jis ir išaugęs toks protingas, neišrankus maistui ir gebantis išrasti įvairiausių, tiesiog fantastiškai veikiančių prietaisų."

Vieną receptą tai kuo būtiniausiai išbandysiu (nors manau, kad išbandysiu ir daugiau, nei vieną :D ), tai vafliniai čeburekai :) Niekad nieko panašaus nesu mačiusi ar girdėjusi!

O ką gaminti tikrai yra iš ko pasirinkti :) Gustavas sudėjo užkandėlių, blynų, sriubų, salotų, žuvų, karštų patiekalų, tortų ir šiek tiek gėrimų receptų.

Žodžiu, rekomenduoju linksmiems žmonėms :)

6 komentarai:

  1. Nuėjau Tauragėje į vieną tokį knygyną, o ten pora mamyčių kvočia pardavėją: "Ar turite Gustavo knygą?" Pasirodo, toks anšlagas "ant" šitos knygos, kad daugiau jos užveš į knygyną tik po naujų. :) Taip sužinojau, kad mano mylimas numylėtas Gustavas, paragavęs savo gaminto maisto fainiai krentantis nuo kėdės, išleido knygą! :) Ir, kaip tikra jo gerbėja, tos knygos užsinorėjau. :D Teks kada nusipirkti, jau niekur nedingsiu. :P
    Regis, pats Gustavas (nežinau to aktoriaus pavardės, neprisimenu kažkaip, vardas tai lygtai Audrius. :D), tą knygelę iliustravo. Jis piešia savo laidai linksmuosius - trenktuolius personažus :D.
    Asta, jei paragavus kokį nors pagal šią receptų knygą pagamintą patiekalą norėsi kristi nuo apsalusios širdies nuo kėdės, vadinasi, knyga vykusi. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš irgi esu jo prisiekusi gerbėja, nors TV nežiūriu jau daug metų :) kartą pamačius nebegali jo užmiršti, va koks jis šaunuolis :) knyga irgi labai miela ir šilta :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mano sūnus užsiprašė šios knygos,keliuose knygynuose apie ją paklausiau,visur kaip susitarę atkirto-išleista mažu tiražu ir visas išpirko....Ne dažnai taip būna :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ši knyga tikrai ypatinga :) perki ne tik receptus, bet ir pačias nuostabiausias šilčiausias emocijas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. o knygos pabaigoje gustavas krenta nuo taburetės ar ne? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. :D krenta, bet ne knygos pabaigoje, o 202-203 puslapiuose :D

    AtsakytiPanaikinti