2011 m. sausio 10 d., pirmadienis

Beatos morengiukai

Juos išsirinkau iš Beatos receptų knygos, kaip puikią idėją dovanai :) Ruošiausi eiti į svečius pas draugus, o receptas kaip tik toks greitas ir taip puikiai subalansuotas tinginiams, kad tiesiog negalėjau jo nepastebėti :)

Deja, užsisukau rytiniuose reikaluose ir, kai paklausiau kas geriau, ar vėluosiu, bet ateisiu su morengais, ar nevėluosiu, bet ateisiu be jų, draugai pasirinko mane nevėluojančią.

Tačiau receptas nebuvo niekur toli nukištas, nes gi kitą dieną draugė užsuko į svečius :)

Neturėjau migdolų, todėl naudojau štai ką:
4 kiaušinių baltymai
300 g cukraus
200 g aguonų
200 g maltų cukruje pakepintų žemės riešutų. Paskui paaiškėjo, kad reikėjo naudoti geriau jau paprastus žemės riešutus, nes morengai, nors ir skanūs, bet baisingai saldūs išėjo :)


O toliau, beplepėdama, per porą minučių:

* įjungiau orkaitę, nes morengus pašauti reikia į įkaitintą iki 170 C krosnį. Aš užkaitinau iki 200 C. Na taip jau man išėjo... :)
* sumaliau riešutus.
* sumaišiau maltus riešutus su aguonomis.
* suplakiau kiaušinių baltymus ir cukrų į standžias putas.
* įmaišiau riešutus ir aguonas į kiaušinio baltymus.
* skardą išklojau kepimo popierium ir šaukštu sudėliojau būsimus morengus.
* o kai iškepė, va kaip gražiai atrodė :)




********************************

Praėjus kelioms dienoms gaminau ledus ir liko kiaušinių baltymų, tad žinoma pirma mintis, atėjusi į galvą - morengai!

Jums nebūna dienų lyg tyčia, kai nesigauna net paprasčiausi dalykai? O man būna dienų, kai viskas nesigauna per savo pačios išsiblaškymą ar tiesiog mano racionalusis Aš išeina kažkur pazylioti po pievas.

Žodžiu, parodysiu jums, kas atsitinka, jei baltymus su riešutais ir aguonomis ne įmaišote atsargiai šaukštu, o su mikseriu suplakate...



Morengai neteko garbės vadintis morengais ir buvo pervardinti į sausainius :) Aišku, nuo to jie netapo mažiau skanūs, bet... :)

3 komentarai: